Viitorul SUV Skoda, in 2016
04.01.2015
        
Distribuie acest articol!   

Skoda pregateste de lansare un nou SUV, cunoscut deocamdata sub numele de cod intern A Plus. Va fi un model mai mare decat Skoda Yeti si va putea lua la bord pana la 7 pasageri.

Recent, cei de la Skoda au invitat un grup restrans de jurnalisti, carora le-a prezentat o versiune apropiata de cea finala, de serie, a acestui SUV. Fotografierea prototipului a fost interzisa, insa cei de la publicatia franceza Auto Moto, care s-au numarat printre ziaristii invitati, au realizat ulterior, pe o tableta grafica, desenul de mai sus, care "recompune" misteriosul model vazut in atelierele Skoda.

Se pare ca Skoda a renuntat la numele Snowman, vehiculat in presa, la un moment dat. Va fi un 4×4 care va concura cu Hyundai Santa Fe si Kia Sorento, la un pret competitiv. Apropo de pret, acesta va fi apropiat de cel al varfului de gama de la Skoda, limuzina Superb. Lansarea pe piata europeana este programata pentru anul 2016.

La fel ca viitorul SUV urban de la SEAT, va fi dezvoltat pe o versiune dedicata modelelor 4×4 din Grupul Volkswagen, derivata din platforma tehnica MQB. Motorizarea va fi asigurata de mai multe blocuri in 4 cilindri, diesel si pe benzina, la care s-ar putea adauga ulterior si un hibrid plug-in. Clientii vor avea de ales intre transmisia pe doua sau cea pe patru roti.

Foto: Auto-Moto.com

Distribuie acest articol!