Audi Prologue Avant Concept
27.02.2015
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta este viziunea Audi pentru un break varf de gama, cu care constructorul german lanseaza o noua ofensiva in segmentul de top. Denumit Prologue Avant, conceptul este versiunea ceva mai pragmatica a elegantului Prologue Coupe, prezentat in noiembrie anul trecut, la Los Angeles.

Cu doua usi in plus, altfel bine camuflate, Audi Prologue Avant Concept are pavilionul prelungit pana in spate si o alura foarte sexy, de break sportiv. Va fi prezentat in premiera mondiala peste doar cateva zile, in cadrul Salonului de la Geneva.

Este interesant de urmarit cum au reusit cei de la Audi sa imbine liniile sportive cu alura impozanta. Sa nu uitam, acest prototip prefigureaza un viitor model varf de gama, deci are dimensiuni generoase: 5,11 m lungime si 1,97 m latime.

La interior, Audi a pastrat toate facilitatile precedentului concept, Prologue Coupe. Printre cele cateva noutati se numara culorile si materialele. Cel mai important la interior este spatiul semnificativ marit, gratie ampatamentului de 3,04 metri. Un habitaclu luxos, asadar, cu patru locuri individuale si tehnologie de ultima ora – tablete detasabile cu display OLED, o versiune derivata din tabletele disponibile pe noul Q7.

Sub capota nu se mai regaseste propulsorul V8 TFSI de 4.0 litri de pe Prologue Coupe, ci un V6 TDI de 3.0 litri si 353 CP, secondat de un propulsor electric de 102 CP, astfel ca puterea cumulata este de 455 CP, iar cuplul maxim ajunge la 750 Nm. Audi precizeaza ca propulsia va fi disponibila si pe viitorul Q7 e-tron quattro, versiunea hibrida, insa cu puterea ceva mai mica.

Cu aceasta motorizare hibrida, Prologue Avant Concept accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,1 secunde si are o autonomie de pana la 54 km in regim 100% electric.

 

 

 

 

Distribuie acest articol!