America, traversata in premiera de un vehicul autonom
24.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Delphi Automotive vrea sa isi demonstreze capacitatile tehnologiilor sale de siguranta activa prin cea mai lunga calatorie parcursa vreodata cu un vehicul autonom in America de Nord. Calatoria, care presupune traversarea continentului, a inceput in apropierea podului Golden Gate din San Francisco, pe 22 martie, si va acoperi aproximativ 3.500 de mile (peste 5.600 km).

Calatoria va permite inginerilor de la Delphi sa colecteze date critice si sa promoveze in continuare dezvoltarea tehnologiei de siguranta activa a companiei in acest segment in crestere rapida a industriei auto. Pe parcursul acestei calatorii, vehiculul va fi supus mai multor teste speciale de condus, de la conditii meteorologice si de mediu diferite, la potentiale pericole rutiere pe sosea – lucruri care nu pot fi niciodata testate cu adevarat intr-un laborator.

Tehnologiile de siguranta activa de la Delphi permit vehiculului sa ia decizii instantanee complexe, cum ar fi oprirea, continuarea intr-o intersectie cu patru indicatoare de stop, posibilitatea de cronometrare a unei intrari pe autostrada sau calcularea celei mai sigure manevre de ocolire a unui biciclist pe o strada in oras. Multe dintre aceste scenarii de condus au fost o limitare pentru o mare parte din tehnologiile existente pe piata in prezent.

Distribuie acest articol!