Atmosfera anilor 70, evocata pe malurile Lacului Como
19.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Automobilele rare care vor fi inscrise in editia 2015 a celebrului Concorso d’Eleganza Villa d’Este sunt deseori considerate ca fiind "opere de arta pe roti". Anul acesta, vizitatorii concursului de frumusete pentru automobile si motociclete de epoca, gazduit de BMW Group Classic si Grand Hotel Villa d’Este, isi vor aminti cum, in urma cu 40 de ani, aceasta descriere a capatat un nou inteles.

La Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2015, stralucirea si ambianta glamour a anilor 70 vor reveni la viata. "Seventies style – the jetset is back" este motto-ul week-endului clasic de pe malurile Lacului Como, care va reuni – intre 22 si 24 mai 2015 – proprietari si pasionati ai automobilelor si motocicletelor clasice intr-un decor exclusivist. Concorso di Motociclette se va regasi in program pentru a cincea oara, alaturi de alte puncte de atractie printre care se numara si o retrospectiva "90 de ani de Rolls-Royce Phantom".

Si in acest an, piesa de rezistenta a evenimentului de trei zile, care este gazduit de domeniul Villa Erba din Cernobbio, va fi concursul de frumusete, in care automobilele si motocicletele de epoca – cu o clasa remarcabila si cu un trecut fascinant – se vor lupta in diferitele categorii ale competitiei. Cu ocazia celei de-a 90-a aniversari a modelului, modele Rolls-Royce Phantom din diferite perioade vor concura intr-o categorie speciala pentru favorurile juriului si pentru ravnitele trofee Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Pe langa aprecierea specialistilor, concurentii vor lupta si pentru cea a publicului, voturile spectatorilor fiind cele care determina castigatorii numeroaselor premii speciale.

O formula rafinata de modele ii asteapta si pe fanii motocicletelor clasice. Concorso di Motociclette s-a impus ca unul din punctele de atractie ale celei de-a doua zile. Ca si anul trecut, caravana de motociclete rare va face o escala la Parada Automobilelor de Epoca de la Villa d’Este, in drumul lor de la Como spre gradina Villa Erba din Cernobbio. Odata ce motocicletele si-au incheiat calatoria, privirile vigilente ale juratilor vor analiza intregul platou de concurs.

Programul de sustinere pentru vizitatori, concurenti si oaspetii de onoare va reda cu exactitate atmosfera zgomotoasa a anilor ’70. Traditionala sarbatoare a frumusetilor pe doua si pe patru roti va incepe vineri seara, cu un eveniment special in aer liber. Domeniul Villa Erba va fi deschis publicului si in zilele de sambata si duminica. Expozitia speciala din acest an din rotonda de la Villa Erba este dedicata Art Cars, care au captat imaginatia fanilor artei si motorsportului in anii 70.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este este considerat una dintre cele mai exclusiviste scene ale lumii pentru automobile si motociclete de epoca, care totodata se bucura de o traditie foarte bogata. Evenimentul organizat la Cernobbio, oras aflat in nordul Italiei, a fost organizat pentru prima data in 1929 ca expozitie pentru noile creatii din industria auto, pentru ca din anii 80 sa se specializeze pe istoria automobilului. In 1999, BMW Group a preluat patronajul acestui omagiu adus raritatilor auto – din 2005, BMW Group Classic si Grand Hotel Villa d’Este sunt coorganizatori. Pe langa automobilele clasice cu estetica remarcabila si semnificatie istorica, Concorso d’Eleganza Villa d’Este prezinta studii de design si prototipuri din diferite perioade pe care vizitatorii sa le admire.

Distribuie acest articol!