Doua concepte Suzuki: i-M4 si i-K2
17.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia Salonului de la Geneva, de anul acesta, Suzuki a prezentat doua noi concepte – un mini 4×4 denumit i-M4 si un hatchback compact botezat i-K2. In privinta transferului in productia de serie, pentru viitorul apropiat, doar i-K2 anticipeaza un astfel de model, care va fi lansat chiar in cursul anului viitor.

Conceptul i-M4 ilustreaza viziunea constructorului nipon in privinta unui 4×4 economic. Studiul foloseste platforma de noua generatie SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), un hibrid format din sistemul ISG (integrated starter generator) si un motor pe benzina de 1,2 litri Dualjet.

Sistemul hibrid include baterii liti-ion, iar Suzuki vorbeste despre un consum foarte mic de combustibil si emisii reduse de CO2, insa fara a furniza cifre. In fine, i-M4 masoara doar 3,69 m lungime, 1,70 m latime si 1,56 m inaltime, cu un ampatament de 2,43 m.

Al doilea concept Suzuki de la Geneva prefigureaza un model care va fi lansat in Europa in cursul anului 2016. Va fi un hatchback compact, construit pe aceeasi platforma modulara de generatie noua, SHVS.

Motorizarea va fi asigurata de noul agregat Boosterjet, numele comercial sub care Suzuki lanseaza noul motor pe benzina cu injectie directa. Conceptul i-K2 masoara 4,02 m lungime, 1,92 m latime si 1, 45 m inaltime, cu un ampatament de 2,52 m.

Distribuie acest articol!