Noul SEAT Ibiza, asteptat anul acesta
26.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

A cincea generatie Ibiza ar putea fi dezvaluita la toamna, in cadrul Salonului de la Frankfurt. Viitorul model mini spaniol va fi dotat cu motoare de generatie noua, cu cilindree mica, si mecanica bazata pe platforma modulara a Grupului Volkswagen, MQB.

Noua Ibiza se numara printre cele nu mai putin de 50 de modele pe care marcile din VW Group le au programate pentru lansare in cursul anului 2015. In segmentul citadinelor, unde Skoda tocmai a lansat a treia generatie Fabia, Ibiza a ramas cel mai vechi model din grup. Desigur, lucrurile se vor schimba peste doar cateva luni!

Intrarea in gama va consta intr-un motor pe benzina de 1,0 litru, cu versiuni de putere de 60 sau 75 CP. Motorizarea diesel de 1,4 litri va avea, la randul ei, trei variante: 76, 90 si 105 CP.

Chiar daca pana acum niciun prototip nu a fost surprins la teste, asa cum se intampla de regula inainte de momentul lansarii, presedintele VW Group, Martin Winterkorn, a anuntat ca dezvoltarea noului model este foarte avansata. Winterkorn a adaugat ca noua Ibiza trebuie sa contrbuie la cresterea volumelor si profitabilitatii concernului, in 2015. Asadar, cel mai probabil, lansarea va avea loc la IAA Frankfurt.

Distribuie acest articol!