Ultimul Bugatti Veyron, la Geneva
05.03.2015
        
Distribuie acest articol!   

La zece ani de la aparitia primului Veyron, Bugatti a prezentat zilele acestea, la Geneva, ultimul exemplar, supranumit La Finale. La realizarea acestuia, designerii Bugatti s-au inspirat de la primul Veyron, folosind aceeasi cromatica.

Acest ultim Veyron este un Grand Sport Vitesse dotat cu uimitorul W16 de 8,0 litri si 1200 CP (1.500 Nm), capabil sa imprime o acceleratie 0-100 km/ora in 2,6 secunde si sa asigure un plafon de viteza de 410 km/ora.

Celebrul elefant, mascota marcii sculptata de Rembrandt Bugatti, se regaseste pe capacele de butuc de la roti, in timp ce inscriptia "La Finale" este vizibila in zona farului din dreapta si pe suprafata inferioara a eleronului spate. Contrastul rosu-negru de la exterior este urmat la interior de suprafetele imbracate in piele, folosind culorile rosu si bej.

Tetierele rosii sunt ornate cu monograma "La Finale", iar elefantul Bugatti din bronz se regaseste pe capacul spatiului de depozitare dintre scaune. Nu lipseste nici inscriptia 450/450, pentru a readuce aminte ca este vorba de cel de-al 450-lea si ultimul exemplar Veyron produs de Bugatti.

Distribuie acest articol!