Audi prezinta la Shanghai conceptul Prologue Allroad
21.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

Dupa versiunile coupe si Avant, Audi prezinta Allroad, a treia interpretare a conceptului Prologue. De aceasta data, premiera are loc in cadrul Shanghai Motor Show.

Al treilea concept Prologue are o propulsie hibrida benzina-electric si foloseste caroseria de la Avant, intr-o versiune de drumuri grele. La fel ca precedentele versiuni din seria de prototipuri Prologue, si acesta anticipeaza noul limbaj stilistic pe care il vom regasi pe viitoarele modele Audi.

Audi Prologue Allroad este cu 77 mm mai inalt decat Avant si are un aspect general mai robust, in special datorita pasajelor de roti supradimensionate si pragurilor evazate.

Propulsia este asigurata de un motor V8 de 4,0 litri twin turbo TFSI si de unul electric, cuplate la o transmisie automata cu 8 trepte. Puterea totala este de 734 CP, cu un cuplu maxim de 900 Nm. Bineinteles, conceptul beneficiaza de transmisie integrala quattro.

Performantele sunt de exceptie: 0-100 km/ora in 3,5 secunde si un consum mixt incredibil, de doar 2,4 litri/100 km. Emisiile de CO2 sunt si ele pe masura, de doar 56 g/km.

Este de asteptat ca acest tren hibrid sa fie folosit si la alte modele de top ale Grupului Volkswagen, de la Audi, Porsche si Bentley, in special la cele din categoria SUV.

In fine, bateria litiu-ion de 14,1 kWh se afla montata in partea din spate si, la nevoie, asigura propulsia in mod 100% electric pentru o distanta maxima de 54 km. Bateria poate fi incarcata de la o priza traditionala sau  prin tehnologia Audi de incarcare wireless, aflata inca in dezvoltare.

Distribuie acest articol!