Pregatirile pentru Danube Delta Rally, in linie dreapta!
21.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

S-au deschis inscrierile oficiale pentru cea de-a XVI-a editie a Danube Delta Rally, care are loc anul acesta in perioada 4-6 iunie, la Tulcea, termenul limita pentru inscrieri fiind 20 mai 2015. Danube Delta Rally merita sa revina pe scena europeana a motorsportului. Editia din 2014 a fost un examen care a confirmat faptul ca etapa tulceana poate si merita sa reprezinte Romania pe harta europeana a motorsportului. Prin urmare, in acest an, Danube Delta Rally va juca un dublu rol:     etapa a V-a in cadrul FIA European Rally Trophy 2015 si etapa a III-a in cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Pentru alinierea la standardele europene, traseul a fost modificat si extins. Danube Delta Rally cuprinde astfel 11 probe speciale, din care 6 distincte, desfasurate pe o lungime de 140,16 km. Primele recunoasteri pe traseul Danube Delta Rally vor avea loc in perioada 3-4 iunie 2015, antrenamentele oficiale (shakedown) fiind programate in dimineata zilei de 5 Iunie 2015. Parcul de Service si Parcul Inchis vor fi pozitionate, si anul acesta, pe  Faleza Tulcea.

Danube Delta Rally este un eveniment care si-a castigat locul pe harta automobilismului sportiv romanesc in doar doi ani de la relansare. Standardele asumate de orgnizatorii etapei tulcene, calitatea probelor si dificultatea acestora au facut din Danube Delta Rally o prezenta confirmata in calendarul FIA European Rally Trophy 2015. Nu este doar un eveniment sportiv, este unul care doreste sa promoveze potentialul Dobrogei turistice si in special pe cel al Deltei Dunarii. Ca si pana acum, raliul se anunta unul plin de surprize pentru participantii si spectatorii care vor descoperi atmosfera Danube Delta Rally® in cadrul unor evenimente conexe ce urmeaza a fi communicate.

Danube Delta Rally a revenit pe scena motorsportului romanesc in 2013, dupa o pauza de 20 de ani si s-a aflat inca de la inceput pe primele pozitii in cadrul etapelor din Campionatului National de Raliuri Dunlop.

Distribuie acest articol!