Prima romanca din competitiile de monoposturi debuteaza in Formula 4
01.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

15 ani si 52 de zile. Atat va avea Alexandra Marinescu la debutul in Formula 4 (MSA Formula) pe circuitul Brands Hatch, din Marea Britanie. Prima romanca din competitiile de monoposturi va concura pentru echipa Falcon Motorsport.

Dupa doua sesiuni de teste pe circuitul de la Brands Hatch, Alexandra Marinescu se afla in fata debutului in noua competitie de monoposturi, sustinuta de Federatia Internationala a Automobilului (FIA), singura care permite inscrierea la start a unor piloti care au implinit 15 ani. Alexandra Marinescu a semnat un contract cu echipa Falcon Motorsport si va fi colega de echipa cu pilotul britanic Darius Karbaley, 17 ani, care vine din karting. „Din pacate, nu am testat prea mult inaintea primei etape, asa ca voi aborda totul pas cu pas si voi incerca sa ma acomodez cat mai repede cu monopostul. Sunt sigura ca cei din echipa Falcon Motorsport ma vor sustine si ma vor ajuta sa progresez pe parcursul acestui weekend”, a spus Alexandra Marinescu, inaintea plecarii in Marea Britanie.

In MSA Formula, noua competitie de Formula 4 care se desfasoara dupa regulile impuse de FIA, sunt programate cate trei curse in fiecare weekend din calendar, iar la startul primei etape vor fi 20 de piloti. „Sunt incantat ca am reusit sa semnam un contract cu Alexandra si ca va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a intamplat foarte tarziu, dar ea are un mare potential si scopul nostru este sa o ajutam sa se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare sa tina pasul cu ceilalti piloti care au participat la toate sesiunile de teste din pre-sezon, dar am incredere ca va invata foarte repede si ca ii va surprinde pe multi cu evolutia sa”, a spus Nick Streatfield, directorul echipei Falcon Motorsport.

In MSA Formula, monoposturile au un sasiu construit de francezii de la Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 160 CP. In competitia britanica, Hankook este unicul furnizor de pneuri. Sezonul 2015 include in total 10 etape si se desfasoara ca si competitie suport pentru Campionatul Britanic de Turisme, una dintre cele mai populare competitii auto din Anglia. “Sezonul 2015 va fi unul in care trebuie sa acumulez cat mai multa experienta, sa invat circuitele, sa ma acomodez cu tot ce tine de participarea in acest campionat. Sunt pregatita sa invat si sa ma dezvolt pas cu pas pentru a obtine rezultate din ce in ce mai bune. Sunt unul dintre pilotii cu cea mai putina experienta de teste din campionat, dar acest lucru ma ambitioneaza si mai mult. As vrea sa le multumesc celor de la Rombat, Raiffeisen Leasing si Teraplast pentru sustinerea din acest sezon si imi doresc sa revin din Marea Britanie, dupa acest weekend, cu primele puncte”, a mai spus Alexandra Marinescu.

Calendar MSA Formula – Marea Britanie
4-5 aprilie, Brands Hatch (Indy)
18-19 aprilie, Donington Park
9-10 mai, Thruxton
6-7 iunie, Oulton Park
27-28 iunie, Croft
8-9 august, Snetterton
22-23 august, Knockhill
5-6 septembrie, Rockingham
26-27 septembrie, Silverstone
10-11 octombrie Brands Hatch (GP)

Distribuie acest articol!