Soc la varful Volkswagen: Piech a demisionat!
26.04.2015
        
Distribuie acest articol!   

Surpriza acestui sfarsit de saptamana, in lumea auto, a fost neasteptata demisie a lui Ferdinand Piech, de la carma Grupului Volkswagen. Nepotul lui Ferdinand Porsche s-a retras din toate functiile pe care le detinea la varful gigantului german, incepand cu cea de presedinte al Consiliului de Supraveghere.

Figura emblematica la conducerea VW, mai cu seama in ultimele doua decenii, Piech a purtat in ultima perioada o apriga disputa interna cu CEO-ul Grupului Volkswagen, Martin Winterkorn. Criza s-a solutionat prin izolarea lui Piech – membrii Consiliului Actionarilor l-au sustinut pe Winterkorn cu un vot de 5 la 1.

Demisia lui Piech, in varsta de 78 de ani, este cu efect imediat, gestul fiind imitat si de catre sotia sa, Ursula Piech. Ferdinand Piech va fi inlocuit provizoriu, pana la alegerea unui nou presedinte, de catre vicepresedintele Cosiliului de Supraveghere, Berthold Huber.

In urma cu o saptamana, atunci cand l-au sprijinit pe Winterkorn, membrii Consiliului Actionarilor l-ar fi fortat pe Piech sa fie de acord cu o declaratie de sustinere a lui Winterkorn. In caz contrar, i-ar fi fost solicitata demisia.

Scandalul a venit pe fondul taierilor de cheltuieli si reformarii structurilor pentru sporirea veniturilor. In plus, grupul are probleme in SUA, iar profitabilitatea este in scadere.

Foto: Volkswagen

 

Distribuie acest articol!