Cupa FRK, un test util pentru protagonistii campionatului
04.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2015 la karting a inceput, in weekend-ul trecut, pe circuitul Skat Kart din Targu Secuiesc, cu o noua editie a Cupei FRK. Organizata de Federatia Romana de Karting, Cupa FRK a fost un test util pentru principalii protagonisti din Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit care va debuta in weekendul 16-17 mai, pe circuitul AMCKart din Bucuresti.

Vremea schimbatoare a influentat desfasurarea curselor de la toate cele cinci clase, ploaia fiind o provocare suplimentara pentru pilotii inscrisi la clasele Promo BB (5-7 ani), Pufo (6-8 ani), Mini (9-12 ani), KFJuniori (12-14 ani) si KZ2 seniori (peste 15 ani). Sambata, in prima zi pe circuitul Skat Kart, s-au desfasurat antrenamentele libere, antrenamentele calificative si mansele de calificare.

David Dragan (JMS Performance) la clasa Promo BB, Mihai Suteanu (Tomis Kart) la clasa Pufo, David Serban (Real Racing) la clasa Mini, Nicholas Pascu (CSSK) la clasa KFJ si Aldrin Opran (JMS Performance) au fost cei mai rapizi dupa mansele de calificare.

Duminica, 3 mai, prefinalele de la toate cele cinci clase s-au desfasurat pe ploaie Eric Enache (Tomis Kart), Vlad Ceanga (Real Racing), Rares Carbunaru (JMS Performance), Alexander Prelea (JMS Performance) si Stefan Viktor (CSSK) reusind sa se impuna la clasele Promo BB, Pufo, Mini, KFJ, respectiv KZ2.

In finala, cursa decisiva la fiecare clasa, lupta a fost extrem de echilibrata ceea ce confirma ca si acest sezonul va fi unul foarte disputat in Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit.

La clasa Promo BB, lupta pilotilor cu varste intre 5 si 7 ani a fost extrem de disputata pana in ultimul tur, ceea ce confirma ca politica dusa de Federatia Romana de Karting inca din 2014 a inceput sa dea rezultate. “Pentru cei mai mici piloti din karting punem la dispozitie motoarele si anvelopele gratuit si in acest sezon. Ma bucur ca am reusit sa descoperim copii foarte competitivi, printre care se numara si doua fete”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Romane de Karting.  Denisa-Andreea Muresan (Real Racing) a avut o evolutie excelenta si la finalul cursei a reusit sa termine pe pozitia a treia, iar Sara But (Transkart Racing), aflata la prima cursa, s-a clasat pe pozitia a saptea. Lupta pentru victorie s-a dat intre Eric Enache si David Dragan, pilotul Tomis Kart reusind sa obtina victoria.

La clasa Pufo, Vlad Ceanga a continuat in acelasi ritm ca in prefinala si si-a trecut in cont victoria in Cupa FRK, fiind urmat de Mihai Suteanu si Robert Timonea (Transkart Racing). La clasa Mini, David Serban a trecut de Rares Carbunaru in lupta pentru victorie, iar Claudiu Pakucs (Real Racing) a completat podiumul clasei dedicata juniorilor cu varste intre 12 si 14 ani. La clasa KZ2, Viktor Stefan, vicecampion anul trecut, a castigat cursa de casa, fiind urmat de George Serban Pintea (Transkart Racing) si Aldrin Opran (JMS Performance).

“Cupa FRK, organizata de Federatia Romana de Karting cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, a deschis sezonul 2015 si sunt sigur ca a fost un test util pentru prima etapa a sezonului din Campionatul National. Sunt sigur ca si anul acesta vom vedea lupte interesante la toate clasele pe parcursul celor sase etape din campionat”, a mai adaugat Lucian Stefan, presedintele Federatiei Romane de Karting.

Campionatul National de Karting Viteza pe Circuit va debuta pe circuitul AMCKart in weekendul 16-17 mai. Dupa etapa de la Bucuresti, sezonul va continua cu etapele din Bacau (6-7 iunie) si Targu Secuiesc (18-19 iulie). Partea a doua a sezonului va incepe tot la Targu Secuiesc (5-6 septembrie), si va continua la Bucuresti (19-20 septembrie) si Bacau (3-4 octombrie).

Distribuie acest articol!