F1, Monaco 2015: Nico Rosberg, la a doua victorie
24.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Lewis Hamilton, pilotul echipei Mercedes, a obtinut primul pole din cariera pe circuitul din Monaco. Hamilton a fost urmat pe grila de Rosberg, Vettel si Ricciardo.

Victoria in cursa i-a revenit lui Rosberg, care reuseste astfel a doua sa victorie in actualul sezon. Nico Rosberg (Mercedes) a fost urmat pe podium de Sebastian Vettel (Ferrari) si Lewis Hamilton (Mercedes).

Rosberg a avut o strategie cu o singura oprire – a luat startul cu pneuri supersoft si a trecut apoi pe soft. Germanul este al patrulea pilot din istorie care a castigat Monaco GP in trei editii consecutive.

Cursa a fost bulversata de intrarea safety car-ului pe pista, chiar aproape de finish. A fost momentul in care Lewis Hamilton, cel care a condus pana atunci, a pierdut sefia, dupa o oprire suplimentara la standuri – o greseala de strategie a echipei -, pentru a trece pe pneuri supersoft.

Urmatoarea cursa se disputa pe 7 iunie, in Canada. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Monte Carlo, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Monaco 2015:

 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Sebastian Vettel (Ferrari)
 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
 4. Daniil Kvyat (RedBull)
 5. Daniel Ricciardo (RedBull)
 6. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 7. Sergio Perez (Force India)
 8. Jenson Button (Mclaren)
 9. Felipe Nasr (Sauber)
10. Carlos Sainz Jr (Toro Rosso)

Clasament piloti:

1. Lewis Hamilton 126 p.
2. Nico Rosberg 116 p.
3. Sebastian Vettel 98 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 242 p
2. Ferrari 158 p.
3. Williams-Mercedes 81 p.

Foto: Pirelli

 

 

 

Distribuie acest articol!