Incepe lupta pentru titlurile nationale la karting
15.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Dupa Cupa FRK, o competitie test pentru pilotii si echipele implicate in Campionatul National de Karting al Romaniei, in acest weekend se da startul intr-un nou sezon competitional organizat de Federatia Romana de Karting.

6 etape pe cele mai spectaculoase circuite de karting din Romania, 5 clase distincte, piloti de top si spectacol total intr-un sport pe care l-au practicat si cei mai mari campioni din Formula 1. “Debutul unui sezon este cel mai frumos moment dintr-un campionat. Totul porneste de la zero. Este nerabdarea tipica inaintea unui nou inceput. Se anunta o lupta interesanta la toate clasele pentru ca avem piloti foarte talentati, sustinuti de cluburi puternice si asta va duce la un spectacol total pe pista si asta este pana la urma cel mai important”, a spus Lucian Stefan, presedintele Federatiei Romane de Karting.   

Cele 6 etape din calendarul national sunt programate pe circuitele din Bucuresti, Bacau si Targu Secuiesc, cate doua etape pe fiecare circuit, incepand din mai si pana in luna octombrie 2015. Pe circuitul AMCKart din Bucuresti se va desfasura in weekendul 16-17 mai prima etapa a sezonului din Campionatul National de Karting al Romaniei. Cu o lungime de 1.240 metri, circuitul AMCKart este unul tehnic, foarte virajat, care solicita la maximum pilotii. “Am ales cele mai spectaculoase circuite din Romania si pentru editia din acest an a Campionatului National. Obiectivul nostru este sa avem curse spectaculoase, sa atragem cat mai multi sportivi noi si sa crestem interesul pentru karting in Romania”, a continuat Lucian Stefan.

Lupta pentru titlurile nationale se va da la 5 clase (in functie de varsta): Promo BB (5-7 ani), Pufo (6-8 ani), Mini (9-12 ani), KFJuniori (12-14 ani) si KZ2 seniori (peste 15 ani). “La fel ca si pana acum, FRK va sustine clasa Promo BB, punand la dispozitia micilor piloti motoarele si pneurile pentru competitie. Aceasta clasa reprezinta viitorul acestui sport si suntem mandri ca putem sa le oferim aceasta sustinere”, a mai adaugat presedintele Federatiei Romane de Karting.

Ziua de vineri, 15 mai, este dedicata exclusiv testelor pentru pilotii de la toate cele cinci clase. Sambata, 16 mai, incepand cu ora 09,00 sunt programate antrenamentele si mansele de calificare, iar duminica, 17 mai, mansele de concurs incep de la ora 11,00. Festivitatea de premiere este programata la ora 15,30, iar intrarea publicului este libera.

Distribuie acest articol!