CNR, Raliul Moldovei 2015: Victorie pentru Gergo Szabo
30.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

BCR Leasing Rally Team a obtinut cel mai bun rezultat al sezonului la Raliul Moldovei, a patra etapa din Campionatul National de Raliuri 2015.

Gergo Szabo si Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4 – foto) au castigat raliul, pe care l-au condus pe tot parcursul desfasurarii acestuia, iar Edwin Keleti si Botond Csomortani (Ford Fiesta R5) au terminat pe locul secund. Ambele echipaje BCR Leasing Rally Team au dominat cursa de la inceput pana la sfarsit, impartindu-si “frateste” si pe rand toate victoriile de proba. in total, Gergo Szabo si Karoly Borbely si-au adjudecat  6 din cele 11 speciale, in timp ce Edwin Keleti & Botond Csomortani le-au castigat pe celelalte 5.  In acelasi timp, cu punctele stranse de aceste echipaje, BCR Leasing Rally Team a obtinut si victoria de etapa la echipe. Pozitia a treia la general a fost ocupata, la fel ca la editia anterioara, de catre Dan Girtofan si Tudor Marza, care au luat startul pe o Skoda Fabia S2000.

Dupa dubla din Moldova, Edwin Keleti si Gergo Szabo se afla pe locurile 2 si 3 in clasamentul general al Campionatului National, cei doi reusind sa recupereze puncte fata de liderul Simone Tempestini. Dupa abandonul din prima zi, tanarul Tempestini a continuat Raliul Moldovei ca parte a pregatirii pentru Raliul Poloniei din Junior WRC si a reusit timpi excelenti la general cu o masina cu tractiune pe doua roti. Chiar daca a avut unele probleme mecanice, Raliul Moldovei a fost un test util pentru etapa din weekendul viitor in Junior WRC.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri 2015 este Transilvania Rally, care se va desfasura la Cluj, in perioada 17-18 iulie.

Distribuie acest articol!