F1, Austria 2015: Rosberg, victorios
21.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg a triumfat in Austria, la fel ca anul trecut. Desi plecat din a doua pozitie pe grila, germanul l-a depasit pe Hamilton in chiar primul viraj de dupa start si a reusit o victorie pe deplin meritata. Alaturi de cei doi piloti Mercedes, pe podium a mai urcat de Felipe Massa (Williams).

Cursa a avut un incident spectaculos chiar in primul tur, o coliziune intre masinile lui Fernando Alonso si Kimi Raikkonen. Monopostul McLaren al lui Alonso a ajuns peste Ferrari-ul lui Raikkonen, insa pilotii au iesit teferi din masini.

Neutralizarea cursei inca din primul tur a facut ca majoritatea pilotilor sa aleaga o strategie cu o singura oprire la boxe. Masina de siguranta a iesit pe circuit exact in momentul in care toata lumea rula cu cantitatea maxima de combustibil si asta a contribuit la decizia echipelor sa intre o singura data la boxe pentru schimbul de pneuri. Ambii piloti de la Mercedes au avut aceeasi strategie, oprind la o diferenta de doua tururi unul fata de celalalt (tururile 38, respectiv 40), pentru a trece de pe supersoft pe soft.

Urmatoarea cursa se disputa pe 5 iulie, in Marea Britanie. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Austria, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Austria 2015:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
 3. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
 4. Sebastian Vettel (Ferrari)
 5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 6. Nico Huelkenberg (Force India-Mercedes)
 7. Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes)
 8. Max Verstappen (Toro Rosso-Renault)
 9. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
10. Daniel Ricciardo (RedBull-Renault)

Clasament piloti:

1. Lewis Hamilton 169 p.
2. Nico Rosberg 159 p.
3. Sebastian Vettel 120 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 328 p
2. Ferrari 192 p.
3. Williams-Mercedes 129 p.

Foto: Pirelli

 

 

 

 

Distribuie acest articol!