Opel, lider in Android Auto si Apple CarPlay
15.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Incepand din aceasta vara, Opel va incepe oferirea integrarii telefonului la bordul modelelor sale prin Apple CarPlay si Android Auto. Incepand cu urmatoarea generatie a modelului Astra, a carei premiera mondiala va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie, Opel va incepe implementarea Android Auto si Apple CarPlay pe modelele sale mini, mici, compacte si medii incepand cu anul de fabricatie 2016.

„Integrarea telefonului este o modalitate inteligenta si simpla de a utiliza smartphone-ul la bordul autovehiculului”, a declarat Karl-Thomas Neumann, CEO Opel. „Oferim integrarea telefoanelor cu Apple CarPlay si Android Auto in gama noastra de modele, la cele mai atragatoare preturi de pe piata. Aceste aplicatii, in plus fata de Opel OnStar, asistentul nostru personal de service si conectivitate, demonstreaza inca o data ca jucam un rol de lider in a asigura clientilor posibilitatea de a se conecta la masinile lor”.

Noua generatie a conceptului de infotainment Opel IntelliLink le ofera proprietarilor un mod facil de a accesa atat Android Auto, cat si Apple CarPlay. Sistemul R 4.0 IntelliLink va fi compatibil cu integrarea telefoanelor cu Apple CarPlay si Android Auto pentru modele Opel fabricate la inceputul lui 2016, compatibilitatea Android Auto cu sistemele Touch R 700 si Navi 900 IntelliLink urmand sa devina disponibila in cursul anului 2016.

Fiecare sistem se bazeaza pe functiile smartphone-urilor pe care utilizatorii le folosesc cel mai des. Android Auto este construit in jurul Google Maps, Google Now si poate dialoga cu Google, dar are si o gama in crestere de aplicatii de mesagerie si audio, care include WhatsApp, Skype, Google Play Music, Spotify si playere pentru podcasturi. O lista completa a aplicatiilor compatibile este disponibila la adresa Android.com/auto.

Apple CarPlay preia functiile iPhone si le afiseaza pe display-ul autovehiculului intr-un mod inteligent si simplu. Aceasta le permite soferilor sa efectueze apeluri telefonice, sa trimita si sa primeasca mesaje si sa asculte muzica direct prin intermediul ecranului tactil sau prin comanda vocala, cu ajutorul Siri. Aplicatiile compatibile cu Apple CarPlay includ Telefon, Mesaje, Harti, Muzica si aplicatii terte compatibile. O lista completa a acestor aplicatii este disponibila la adresa Apple.com/ios/carplay.

Utilizarea oricarei aplicatii la bordul unui model Opel compatibil este foarte simpla. Atunci cand nu este conectat un telefon, pe ecranul tactil al sistemului de infotainment este vizibila o pictograma a unui proiector, care apoi se modifica pentru a indica fie Apple CarPlay, fie Android Auto (in functie de aplicatia instalata) la conectarea unui telefon compatibil prin USB. Pentru Android Auto este necesar un telefon ce utilizeaza sistemul de operare Android Lollipop 5.0 sau o versiune superioara, iar pentru Apple CarPlay este necesar un iPhone 5 sau o versiune ulterioara.

Incepand cu anul de productie 2016, modelele Meriva, Mokka, modelele actuale GTC Astra, Astra sedan, Zafira Tourer si Cascada cu sistemele de infotainment Navi 650 sau CD600/Navi 950 IntelliLink vor asigura o aplicatie integrata pentru AUPEO! Personal Radio.

 

Distribuie acest articol!