Toyota si Mazda si-ar putea extinde colaborarea
24.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Oficializata recent printr-un acord de colaborare, apropierea dintre Toyota si Mazda ar putea continua cu noi parteneriate tehnice. Potrivit unor surse media din Japonia, colaborarea va continua cu dezvoltarea unui nou model SUV comun, precum si a primului model cu propulsie 100% electrica produs de cei doi constructori.

Viitorul SUV va folosi platforma tehnica de la Toyota Prius si va fi propulsat de motorul Mazda de 1,5 litri SkyActiv, care va asigura o autonomie de nu mai putin de 800 km! Pentru piata europeana, modelul va dispune de o propulsie hibrid.

In privinta modelului electric, cei doi constructori si-ar dori un concurent direct pentru BMW i3. Tehnologia folosita va fi de provenienta Toyota si va fi destinata cu precadere comercializarii in Japonia si SUA. Pentru Mazda, principalul obiectiv este de a avea un produs destinat pietei din California, la orizontul anului 2018, cand vor intra in vigoare reglementarile stricte vizand emisiile zero. Acest model ar putea fi o versiune proprie Mazda a lui Toyota Mirai.

Distribuie acest articol!