4.000 de unitati SEAT Leon, pentru politia italiana
13.07.2015
           
Distribuie acest articol!   
Fortele de ordine din Italia au incheiat un acord cu producatorul spaniol de automobile SEAT, pentru flota nationala de vehicule de patrulare. Modelul ales este Leon 3, SEAT urmand sa livreze 4.000 de unitati, care vor intra in dotarea Polizia di Stato si Carabinieri.
 
Primele livrari au avut loc cu cateva zile in urma – 106 unitati pentru Carabinieri si 100 pentru Polizia di Stato. Contractul prevede livrari esalonate pe o perioada de trei ani.
 
Interesant este faptul ca fortele italiene de politie, altfel familiarizate cu producatorii din propria tara, au decis in premiera sa aleaga un singur furnizor de automobile, cu un model unic. Alegerea spaniolilor de la SEAT, cu a lor compacta Leon, se datoreaza consumului redus de carburant, emisiilor reduse, calitatii inalte in executie si excelentului cost de intretinere pe care le ofera.
Italienii au ales versiunea Leon cu 5 usi, propulsata de motorul TDI de 2,0 litri si 150 CP. Toate masinile vor avea placi de blindaj in partea din fata, pentru protectie impotriva focului de arma de calibru mic. Printre dotarile speciale se mai numara pneurile speciale, un compartiment pentru arme, echipament de comunicare radio si, bineinteles, sistemele optice si acustice de avertizare. Habitaclul este impartit in doua sectiuni, cea din spate fiind prevazuta ca o "celula de prizonieri".
 
Vanzarile internationale de flote SEAT au crescut in 2014 cu 33%, la 68.900 unitati. Cheia acestui salt o constituie nou Leon, mai ales in versiunea ST (break), care este in prezent cel mai de succes model de flota al ibericilor.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!