Adrian Newey si Red Bull, intr-un parteneriat cu Aston Martin
14.07.2015
        
Distribuie acest articol!   

Celebrul Adrian Newey, unul dintre cei mai valorosi tehnicieni din Formula 1, in prezent director tehnic la Red Bull, se afla in fata unei noi provocari profesionale. Cum in Marele Circ echipa sa actuala a intrat de la o vreme intr-un oarecare con de umbra, tehnicianul britanic cauta noi domenii in care sa-si exprime imensul potential profesional.

Conform revistei Autocar, intre Red Bull si Aston Martin exista in ultima vreme o apropiere, care ar trebui sa se materializeze prin conceperea unui hypercar. Un astfel de model i-ar permite constructorului britanic sa se relanseze pe piata modelelor prestigioase, supersport. Lipsa lichiditatilor din ultimul deceniu a franat evolutia marcii, insa venirea noilor actionari si apropierea de Mercedes-AMG au facut ca ambitiile sa renasca.

Colaborarea dintre Red Bull si Aston Martin ar putea avea efecte si in F1. Astfel,  Renault, actualul furnizor al motorului de F1 pentru Red Bull, ar putea fi inlocuit destul de repede cu Mercedes!

Inainte de toate, insa, resposabilii Red Bull Racing au confirmat parteneriatul in care este implicat Adrian Newey si care are drept obiectiv lansarea, pana in 2018, a unui hypercar destinat drumurilor publice. Punctul de plecare va proveni de la Mercedes si nu va avea legatura cu actualul model Aston Martin Vulcan, dedicat exclusiv curselor de circuit.

Distribuie acest articol!