Formula 1 a mai facut o victima - Jules Bianchi
19.07.2015
        
Distribuie acest articol!   
Aflat in stare grava dupa accidentul de la Suzuka, din 5 octombrie 2014, Jules Bianchi a incetat din viata in seara zilei de vineri, 17 iulie 2015, pe un pat de spital din Nisa. Pilotul francez in varsta de 25 de ani a suferit un teribil accident in cursa din Japonia, de anul trecut, cand a lovit violent un vehicul de depanare de pe marginea pistei, venit sa ridice monopostul lui Adrian Sutil, iesit in decor. Ranile suferite la cap i-au fost fatale in cele din urma, deznodamantul tragic venind dupa o perioada de noua luni de coma.
 
Familia lui Jules Bianchi este una cu traditie in motorsport, la cel mai inalt nivel. Bunicul sau, Mauro Bianchi, precum si un unchi, Lucien Bianchi, au concurat in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Lucien Bianchi a si castigat aceasta cursa, insa si-a gasit sfarsitul in timpul calificarilor din 1969.
 
Jules Bianchi si-a inceput impresionanta cariera in karting, iar debutul pe un monopost l-a avut in 2007. S-a impus in campionatul francez de Formula Renault 2.0, in F3 Euro Series si a fost vicecampion in GP2 si Formula Renault 3.5 Series. A venit la Ferrari in 2009, iar in 2012 a fost pilot de teste pentru Force India, in Formula 1. In urmatorul sezon a trecut la Marussia, iar in 2014 a castigat primele sale puncte in F1, la Monaco.
 
Dupa Ayrton Senna, decedat pe 1 mai 1994, Jules Bianchi este primul pilot care isi gaseste moartea din cauza unui incident petrecut intr-o cursa de Formula 1. In vara anului 2012, Maria de Villota a avut un accident teribil la teste, in urma caruia si-a pierdut un ochi. Dupa mai bine de un an, in toamna lui 2013, ea a fost gasita moarta, cauza decesului avand legatura cu problemele neurologice cauzate de accident.

Distribuie acest articol!