Giorgetto Giugiaro s-a retras din propria companie
09.07.2015
        
Distribuie acest articol!   

Unul dintre cei mai cunoscuti designeri auto din toate timpurile, Giorgetto Giugiaro, si-a vandut ultimele actiuni pe care la mai detinea in compania sa, Italdesign Giugiaro SpA. In acelasi timp, Giorgetto Giugiaro s-a retras, impreuna cu fiul sau, Fabrizio, din boardul companiei.

In 2010, Giorgetto Giugiaro a vandut 90,1% din actiuni, cumparatorul fiind si atunci, ca si acum, constructorul german Audi, marca a concernului Volkswagen Group.

Intr-un comunicat de presa difuzat de Italdesign, se specifica dorinta lui Giorgetto Giugiaro de a dedica mai mult timp problemelor personale. In acelasi timp, Italdesign anunta angajarea a inca 250 salariati, pana la finele anului.

Giorgetto Giugiaro a intrat in istoria automobilului prin modelele de succes pe care le-a creat de-a lungul timpului – Volkswagen Golf, FIAT Punto, Audi 80, FIAT Panda, Alfa Romeo Brera, Lotus Esprit, Maserati Bora si multe altele. Si-a inceput cariera la FIAT pe cand avea 17 ani si a desenat in total circa 100 de automobile produse in serie.

Distribuie acest articol!