e-tron quattro, primul SUV 100% electric de la Audi
20.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile privind iminenta prezentare a unui SUV electric Audi sunt confirmate oficial. Constructorul german va dezvalui, peste mai putin de o luna, in cadrul Salonului de la Frankfurt, conceptul e-tron quattro.

Schita oficiala de mai sus ne da posibilitatea sa ne formam o idee referitor la cum va arata acest SUV sportiv, din care ar putea deriva viitorul Q6, precum si linia de design care se va regasi la viitoarele modele electrice de la Audi.

La dezvoltarea noului SUV, Audi a folosit conceptul Aerosthetics, care combina solutiile tehnice pentru optimizarea aerodinamicii cu designul creativ. Asa se face ca fluxul de aer din jurul masinii este dirijat de elemente mobile, iar coeficientul aerodinamic este unul record in segmentul SUV, de doar 0,25! Toate aceste solutii contribuie la autonomia de peste 500 km, o alta cifra impresionanta.

Propulsia 100% electrica presupune o baterie litiu-ion amplasata in partea inferioara, sub locurile pasagerilor din spate, ceea ce permite un centru de greutate coborat si un comportament dinamic foarte bun. Beneficiind de experienta de la R8 e-tron, Audi a optat pentru trei motoare electrice, unul pe puntea fata si doua la spate. Puterea totala nu a fost anuntata, insa neoficial se vorbeste de circa 500 CP.

Avand in vedere autonomia si puterea, acest SUV, care ar trebui sa intre in productie undeva prin 2018, ar putea fi un concurent redutabil pentru anuntatul Tesla Model X. Cat despre design, el se va regasi, cu siguranta, pe viitoarele modele SUV de la Audi. De altfel, se stie ca pe a doua generatie a platformei modulare MLB 2, pe care a fost dezvoltat noul Q7, vor fi construite si viitoarele Q5 si Q6.

Distribuie acest articol!