Conceptul Fractal: Peugeot i-Cockpit din viitor
04.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Seducand peste 1,8 milioane de clienti, din 2012, la care se adauga si lansarea modelului 208, Peugeot i-Cockpit s-a impus drept simbolul distinctiv al ultimelor creatii ce poarta semnatura marcii. La IAA 2015, Peugeot dezvaluie o noua perspectiva cu noul concept inovator denumit Peugeot Fractal. In spatele liniilor futuriste ale acestui coupe urban electric se ascunde noua interpretare a Peugeot i-Cockpit in care atentia a fost acordata sunetului pentru un condus si mai instinctiv.

Vazul, simtul si acum si auzul au fost puse laolalta pentru a transpune pilotul si pasagerii intr-o experienta senzoriala unica gratie sistemului acustic 9.1.2. care combina sistemul de inalta fidelitate 9.1 cu boxele infra-bass integrate in spatarul fiecarui scaun, pentru o spatializare dinamica a sunetului.

Specialist recunoscut in domeniul sonorizarii, designerul brazilian Amon Tobin a colaborat cu designerii Peugeot pentru a crea ambianta sonora unica in acest concept car si care sa se ralieze semnaturii exterioare ce variaza in functie de modul de accelerare, decelerare sau franare la o viteza constanta. Modelul a fost conceput astfel incat sa avertizeze pietonii si biciclistii, integrandu-se perfect in mediul urban.

in ceea ce priveste interiorul, Peugeot Fractal mizeaza pe tehnologii inovatoare. Display-ul de tip head-up integreaza ecranul holografic HD, in timp ce volanul de dimensiuni mici integreaza taste senzoriale si o interfata dubla tactila care va permite gestionarea functiilor si a ambiantei acustice. In interior, 80% din suprafata este imprimata 3D, asa cum suprafetele izolate fonic ghideaza sunetul intr-o sala de spectacol. De altfel, deschiderea portierelor poate fi controlata de la distanta gratie ceasului Samsung Gear S.

Propulsat de un ansamblu de tractiune complet electric, noul coupe urban dezvolta pana la 204 CP si ofera o autonomie de 450 km gratie liniilor extrem de fluide, greutatii optimizate de 1.000 kg si anvelopelor de tip Tall & Narrow cu banda de rulare ingusta. Extrem de rapid, atinge 100 km/ora in 6,8 secunde si 1.000 m in 28,8 secunde si se strecoara cu usurinta prin oras gratie dimensiunilor compacte (3,81 m lungime) si garzii la sol variabile (intre 7 si 11 cm).

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!