De la ultra la e-tron - Audi la IAA 2015
21.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul editiei 2015 a Salonului Auto (IAA) de la Frankfurt, Audi a pus accentul pe noua gama Audi A4 si pe conceptul Audi e-tron quattro – un SUV sportiv cu propulsie pur electrica. Electrizantul concept Audi e-tron quattro este prezentat in premiera mondiala. Tot in cadrul salonului vor fi prezentate si modelele Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro (hibridul tip plug-in cu autonomie electrica de pana la 56 km) si noul A4 g-tron.

Noua generatie Audi A4 impresioneaza gratie experientei echilibrate si sportive de condus, selectiei cuprinzatoare de solutii infotainment si sisteme de asistenta deosebit de inteligente precum adaptive cruise control inclusiv traffic jam assist. Soferii sunt asistati de pana la 30 de sisteme optionale. Modelul de clasa medie atinge valori de top la capitolul eficienta. Modelul A4 Limuzina este extrem de aerodinamic si detine cea mai buna valoare Cd din clasa, adica 0,23. Conceptul sau este sustinut de constructia usoara si de motoarele eficiente precum 2.0 TDI ultra cu 150 CP. Acest motor reduce consumul de carburant al limuzinei la 3,7 pe ciclu NEDC, cu 95 grame CO2 per km. Noul 2.0 TFSI ultra este echivalentul celui anterior mentionat in toate privintele. Gratie unui proces inovator de combustie, motorul pe benzina cu 190 CP consuma doar 4,8 l/100 km si emite doar 109 g CO2/km.

Pentru Audi, mobilitatea viitorului este sportiva, incarcata cu emotie si deosebit de eficienta – conceptul Audi e-tron quattro ofera o privire in viitor asupra primului vehicul electric de productie de serie al marcii, ce va intra pe piata in 2018. Acesta se bazeaza pe cea de-a doua generatie a platformei modulare longitudinale, ce ofera grade considerabile de libertate la configurare. Designul sportivului SUV se bazeaza in mare parte pe cerintele aerodinamice – cu o valoare Cd de doar 0,25, vehiculul stabileste noi referinte in segmentul SUV. Propulsia electrica – cu 3 motoare electrice ce ofera pana la 370 kW – urmareste conceptul e-tron quattro. Bateria cu tehnologie Li-Ion amplasata in podea asigura o autonomie de peste 500 km, oferind astfel utilitate zilnica. Solutii tehnice inovatoare privind modalitatile de operare si infotainment ofera de asemenea un grad inalt de confort. Conceptul Audi e-tron quattro este echipat cu sistemul piloted driving.

Audi Q7 e-tron quattro este primul hibrid plug-in cu motor TDI si tractiune quattro de la Audi. Cu o putere de 373 CP, acesta accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,0 secunde si poate fi condus pana sa 65 km in mod pur electric – silentios, puternic si cu 0 emisii.

Distribuie acest articol!