El este nou CEO de la Volkswagen
27.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Este oficial: Matthias Muller ii succede lui Martin Winterkorn, la carma Grupului Volkswagen. Informatia, vehiculata de cateva zile in media germana, a fost confirmata vineri, 25 septembrie, prin decizia Consiliului de Supraveghere. Reunit in sesiune extraordinara, acesta l-a numit pe seful de la Porsche in pozitia de CEO al gigantului german.

Dupa cum se stie, cel care a detinut pana acum aceasta pozitie, Martin Winterkorn, a demisionat in urma dezvaluirilor legate de manipularea testelor de omologare ale unor modele diesel, in SUA.

In varsta de 62 de ani, Muller este un produs 100% al grupului Volkswagen. A debutat ca practicant la Audi, iar dupa ce si-a obtinut diploma in informatica (1977), a revenit la constructorul german, dupa care, in 1993, a devenit responsabil al programului noului Audi A3. Doi ani mai tarziu, gestiona partea de planificare produs la Audi, SEAT si Lamborghini. Apropiat de doi dintre fostii sefi ai grupului, Ferdinand Piech si Martin Winterkorn,  Matthias Muller a fost propulsat in varful marcii Porsche, in 2010. Sub conducerea sa, celebrul producator de modele sportive a inregistrat un succes fara precedent.

Matthias Muller ajunge in varful concernului Volkswagen intr-un moment cat se poate de dificil, prioritatile sale fiind, asa cum a anuntat la nominalizarea oficiala, “depasirea crizei” si “recastigarea increderii cu maximum de transparenta”.

Distribuie acest articol!