F1, Japonia 2015: Hamilton, invingator la Suzuka
27.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

In calificari, Nico Rosberg a fost mai rapid cu 0,076 secunde fata de Lewis Hamilton, colegul sau de la Mercedes. Rosberg si-a asigurat pole-ul dupa ce ultima parte a calificarilor (Q3) a fost oprita cu 36 de secunde inainte de final, niciunul dintre piloti nemaiavand posibilitatea sa completeze turul cronometrat.

In cursa, Hamilton s-a instalat in frunte inca din primul viraj si a avut, pana la finsih, o evolutie impecabila. Campionul mondial en titre si-a trecut astfel in cont cea de-a opta victorie din sezon si face inca un pas spre cel de-al treilea sau titlu suprem. Englezul a egalat astfel performanta lui Ayrton Senna de 41 de victorii, iar Mercedes a inregistrat a opta dubla din acest sezon.

Al doilea a sosit coechipierul lui Hamilton de la Mercedes, Nico Rosberg, in timp ce germanul Sebastian Vettel (Ferrari) a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

Urmatoarea cursa se disputa pe 11 octombrie, in Rusia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Japonia, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Japonia 2015:
 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 2. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Sebastian Vettel (Ferrari)
 4. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 5. Valtteri Bottas (Williams)
 6. Nico Hulkenberg (Force India)
 7. Romain Grosjean (Lotus)
 8. Pastor Maldonado (Lotus)
 9. Max Verstappen (Toro Roso)
10. Carlos Sains (Toro Roso)

Clasament piloti:

1. Lewis Hamilton 277 p.
2. Nico Rosberg 229 p.
3. Sebastian Vettel 218 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 506 p
2. Ferrari 337 p.
3. Williams-Mercedes 208 p.

Foto: Pirelli

 

Distribuie acest articol!