Honda Project 2&4 Powered by RC213V, la Frankfurt 2015
11.09.2015
           
Distribuie acest articol!   

Honda Project 2&4, castigatorul concursului Global Design Project, va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt ca un testimonial al experientei Honda in materie de performante pe doua si pe patru roti. Legatura cu lumea moto deriva, printre altele, din folosirea propulsorului de competitie RC213V, modificat pentru a rula pe drumuri publice si din pozitia inovatoare la volan.

Noul concept celebreaza atat creativitatea inginerilor Honda cat si pozitia de lider in materie de producator de motoare la nivel mondial in industria auto, moto, echipamente auxiliare, navale si din zona aerospatiala. Cu un portofoliu atat de divers, Honda revine in arena performantei si pasiunii dupa ce a lansat oficial la inceputul acestui an doi exponenti importanti in domeniul sportivitatii (noul Type R si noul NSX).

Propulsorul folosit provine de la motocicleta de Moto GP de anul trecut si este un V4 de 999 cmc ce produce 215 CP la 13.000rot/min si un cuplu maxim de 118 Nm la 10.500 rot/min. Acesta unitate extrem de avansata este cuplata unei transmisii DCT cu 6 trepte, iar greutatea totala a conceptului este de 405 kg.

Honda Project 2&4 este un exemplu graitor al modului in care diferite specializari pot lucra impreuna, conceptul fiind dezvoltat de Centrul de design moto din Asaka in colaborare cu Centrul de design auto din Wako. Aceasta uniune a ideilor a dus la un rezultat final care reuseste sa imbine stabilitatea si dinamica unui automobil sport clasic cu reactiile fulgeratoare si adrenalina tipica unei motociclete de curse. Structura conceptului este una gandita pentru a lasa la vedere multe elemente ale sasiului, similar unei motociclete naked, in timp ce motorul se afla plasat central pentru a obtine un centru de greutate cat mai jos.

Distribuie acest articol!