Volkswagen va rechema 8,5 milioane de masini in Europa
19.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

Gigantul german Volkswagen Group a anuntat zilele trecute ca va rechema, in Europa, 8,5 milioane de vehicule. Este vorba de automobile echipate cu motoare diesel care au instalat incriminatul software menit sa manipuleze rezultatele testelor antipoluare de la omologare. Primele interventii la aceste vehicule sunt prevazute pentru ianuarie 2016.

In Germania, rechemarea vizeaza 2,4 milioane de unitati. Conform presei din aceasta tara, propunerea celor de la Volkswagen a fost de a lasa clientii sa aleaga daca doresc sa vina cu masinile la dealeri, pentru a se efectua aducerea emisiilor poluante „in norme”.

Volkswagen isi va informa clientii asupra acestei rechemari, care va fi efectuata fara niciun cost pentru proprietarii automobilelor in cauza. Intr-un comunicat de presa, constructorul german precizeaza ca solutia tehnica, aflata in curs de elaborare, ar putea afecta masinile, „software si hardware”, fara a face alte precizari.

Reamintim, scandalul DieselGate vizeaza familia de motoare diesel EA 189 existente pe diverse modele Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda si VW Comerciale. Noua generatie de motoare diesel de la Volkswagen, care echipeaza modele fabricate dupa anul 2012, nu este afectata de aceasta problema.

Distribuie acest articol!