Locomotive hibrid, in fabrica Audi din Ingolstadt
02.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Tehnologia hibrid este tot mai populara in industria auto. Se regaseste tot mai des la modelele de serie, iar in unele cazuri este aplicata chiar si in domenii conexe. De pilda, la transportul feroviar in cadrul fabricilor.

Cei care au pus in aplicare aceasta idee prietenoasa cu mediul sunt cei de la Audi. Un model de locomotiva de 1000 CP, realizata de Alstom, va inlocui vechile locomotive folosite in incinta fabricii Audi de la Ingolstadt.

Noul tip de locomotiva este mai economic si, evident, mai putin poluant. Poate functiona pana la doua ore in mod 100% electric, ceea ce inseamna foarte mult, avand in vedere ca numeroase manevre sunt efectuate in spatii inchise.

Reteaua de cai ferate din incinta fabricii Audi de la Ingolstadt totalizeaza 18 km, fiind deservita de 17 locomotive. Zilnic, 15 trenuri sosesc in gara Ingolstadt Nord, incarcate cu piese, motoare, transmisii si diverse componente pentru automobilele Audi. Locomotivele hibrid manevreaza, de asemenea, vagoanele incarcate cu automobilele noi asamblate in fabrica.

Distribuie acest articol!