VW admite oficial ca are probleme cu emisiile de CO2
18.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Lovit de un scandal de imagine fara precedent pentru industria auto modiala, Grupul Volkswagen a confirmat suspiciunile de neconformitate in privinta emisiilor de CO2 la o serie de motoare aflate in productie. Gigantul german a admis oficial ca emisiile de CO2 declarate pentru o serie de modele nu corespund realitatii.

Sunt vizate versiuni Euro 6 aflate in gama actuala de la Audi, SEAT, Skoda, VW si VW Vehicule Comerciale, totalizand circa 430.000 de unitati. Problema vizeaza in principal agregate diesel, dar in cauza sunt si cateva modele cu motorizare pe benzina, conform listei de mai jos.

Asadar, de aceasta daca in cauza nu sunt emisiile de oxid de azot, ci cele de dioxid de carbon, masurate la nivelul esapamentului. Volkswagen a anuntat intr-un comunicat de presa ca lucreaza intens, sub supravegherea autoritatii germane in materie de omologare a automobilelor (KBA), la determinarea noilor cifre pentru emisiile de CO2. In cursul saptamanii viitoare, pe paginile de internet ale importatorilor VW Group vor fi publicate informatii pe aceasta tema. De asemenea, prin simpla introducere a seriei de sasiu (VIN), proprietarii vor putea verifica daca automobilele lor sunt afectate de aceasta problema.

Mai jos, lista cu modelele afectate de emisiile neconforme de CO2.

Fisiere atasate

List_of_critical_CO2_vehicles_model_year_2016

Distribuie acest articol!