Unda verde pentru primul Porsche electric de serie
10.12.2015
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a surprins o lume intreaga, in septembrie anul acesta, cand a prezentat conceptul electric Mission E. Iar acum vine si confirmarea oficiala: modelul electric a primit unda verde pentru productie, astfel ca este asteptat pe sosele undeva la orizontul anului 2020.

Pentru a adapta uzina de la Stuttgart Zuffenhausen la noile tehnologii de propulsie, Porsche are prevazuta o investitie care se ridica la 700 milioane de euro. Vor fi create circa 1.000 de noi locuri de munca pana la finele acestui deceniu, inclusiv intr-o noua linie de asamblare si un nou atelier de vopsitorie. De asemenea, uzina producatoare de motoare se va mari, pentru a integra productia noilor agregate electrice.

Celor reticienti la noile alternative de propulsie, Porsche le da asigurari ca filosofia marcii nu va fi alterata si vor fi oferite, in continuare, cele mai sportive si sofisticate modele din segment, chiar si in versiune electrica.

Iata si cateva dintre caracteristicile conceptului Mission E, pentru a va face o idee despre performantele preconizatei versiuni de serie. Dispune de 600 CP, furnizati de doua motoare electrice, capabile sa imprime acceleratia 0-100 km/ora in doar 3,5 secunde si 0-200 km/ora in 12 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/ora. Toate cele patru roti sunt motrice si directoare, iar autonomia anuntata de constructor este de 500 km. Incarcarea la 80% capacitate asigura o autonomie de 400 km si se realizeaza in doar 15 minute, optional chiar si prin inductie!

Distribuie acest articol!