Volkswagen a anuntat primele solutii tehnice in scandalul DieselGate
02.12.2015
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen a prezentat solutiile tehnice menite sa aduca in limitele legale emisiile de noxe ale motoarelor dotate cu de-acum celebrul soft ilegal, creat ca sa manipuleze rezultatele testelor antipoluare. Solutiile, pentru care Volkswagen a tinut sa precizeze ca nu garateaza ca vor fi fara efect asupra performantelor si consumului, au fost validate de oficiul federal german pentru siguranta traficului rutier (KBA).

Solutiile propuse vizeaza, in majoritatea cazurilor, o resoftare, iar in anumite cazuri va fi necesara si instalarea unui convertor. Resoftarea, necesara in cazul motorizarilor TDI de 2,0 litri, va dura circa o jumatate de ora. La motoarele TDI de 1,6 litri va fi necesara si instalarea unui convertor, intreaga actiune putand dura pana la o ora.

Operatiunea de rechemare in Europa se va intinde pe intreaga durata a anului viitor si vizeaza circa 8,5 milioane de automobile ale Grupului Volkswagen.

Pentru moment, constructorul german nu a anuntat solutiile pentru motoarele TDI de 1,2 litri. Pentru SUA, solutiile vor fi diferite, avand in vedere ca normele antipoluare de acolo sunt mai stricte. Mai mult, Volkswagen a decis sa isi despagubeasca clientii din SUA si Canada, ceea ce nu se va intampla si in cazul clientilor europeni.

Distribuie acest articol!