Alfa Romeo a cedat numele Q2 si Q4 in favoarea lui Audi
27.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Audi detinea deja drepturile de utilizare pentru toate combinatiile, de la Q1 la Q9, pe care le poate folosi la denumirea modelelor sale SUV, cu doua exceptii: Q2 si Q4. Acestea era in proprietatea constructorului italian Alfa Romeo, care le folosea pana acum pentru definirea tipului de transmisie. Astfel Q2 indica diferetialul autoblocant, iar Q4, transmisia integrala.

Anul trecut, Audi a solicitat grupului italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA), care detine si marca Alfa Romeo, cedarea dreptului de folosinta a numelor Q2 si Q4, insa demersul s-a lovit initial de refuzul detinatorilor. Audi n-a cedat si, in cele din umra, a obtinut ceea ce isi dorea.

Dupa indelungi negocieri si fara sa se cunoasca termenii financiari ai acordului, de-acum Audi va putea sa-si denumeasca viitoarele modele SUV folosind si apelativele Q2 sau Q4. Primul care isi va face aparitia pe piata va fi Q2. Programat pentru finele lui 2016, despre acesta se zvonea pana mai ieri ca se va numi Q1, cat timp nu s-a putut conta pe denumirea Q2.

Conform ultimelor informatii, Q2 va fi urmat de Q1, care va fi derivat din viitorul A1. Cat despre Q4, acesta nu isi va face aparitia mai devreme de finalul anului 2017. Va fi o declinare coupe a lui Q3, versiune despre care la un moment dat se credea ca se va numi TTQ.

Distribuie acest articol!