Spectacolul continua in Cupa Suzuki si in 2016
31.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Inceput in 2013, proiectul Cupa Suzuki va continua si in sezonul 2016 din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Pilotii inscrisi in competitie vor face din nou spectacol pe probele speciale in cele opt etape programate in acest sezon.

Dupa trei sezoane extrem de disputate, Suzuki Romania va continua proiectul demarat in 2013 si va organiza Cupa Suzuki si in 2016. Competitia monomarca dedicata modelului Suzuki Swift se va desfasura in cadrul tuturor celor opt etape incluse in calendarul Campionatului National de Raliuri Dunlop. “Competitivitatea face parte din AND-ul brandului Suzuki si era normal ca dupa trei ani spectaculosi sa continuam acest proiect pe plan intern. 2015 a fost un an in care castigatorul Cupei Suzuki a fost campion si la clasa 9, ceea ce a confirmat competitivitatea modelului Swift si sunt sigur ca in 2016 vom avea parte de o lupta extrem de disputata in cadrul Cupei. La fel ca si pana acum, vom avea un fond de premiere pentru participanti si imi doresc sa atragem un numar cat mai mare de echipaje si in acest an”, a spus Alin Radu, directorul general Suzuki Romania.

Conform regulamentelor FRAS, modelul Suzuki Swift se incadreaza si la clasa 9, iar pentru anul acesta Wise Motorsport, partenerul tehnic, ofera celor interesati, ca noutate tehnica, posibilitatea montarii unui diferential blocant. Wise Motorsport a ramas partenerul tehnic al Suzuki Romania si se va ocupa de toate aspectele tehnice ale competitiei, inclusiv de inscrierile pentru sezonul 2016 in competitia organizata de Suzuki Romania. “Au fost trei ani in care niciunul dintre modelele inscrise in Cupa Suzuki nu a abandonat din cauza unor probleme tehnice. Anul acesta oferim si posibilitatea montarii unui diferential blocant ca noutate tehnica si sunt sigur ca vom vedea din nou o lupta foarte disputata in cadrul Cupei, dar si la clasa 9, unde acest model si-a demonstrat deja competitivitatea”, a spus si Aurel Chirtes, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Alex Mirea in 2013, Alex Ardelean in 2014 si Vlad Cosma in 2015 sunt pilotii care si-au trecut in cont titlul in Cupa Suzuki la editiile desfasurate pana acum, iar in sezonul trecut au fost inscrise sapte echipaje care s-au luptat pentru premiile si punctele puse in joc in competitia monomarca. Sezonul 2016 va incepe la Brasov (25-26 martie) si va continua apoi cu etapele de la Sibiu (15-16 aprilie), Arad (13-14 mai), Tulcea (3-4 iunie), Bacau (1-2 iulie), Cluj (22-23 iulie), Iasi (9-10 septembrie) si Harghita (7-8 octombrie).

Distribuie acest articol!