China continua sa fie cea mai mare piata auto din lume
08.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cu peste 20 de milioane de unitati inmatriculate intr-un an, China este in continuare cea mai mare piata auto la nivel mondial, in ciuda scaderii economice inregistrate in ultima perioada. Mai exact, in 2015 s-au vandut in China 21,15 millioane de automobile, o cifra in crestere cu 7,3% fata de 2014. Cifra in sine reprezinta nu mai putin de 25% din piata auto mondiala!

In acelasi timp, China a devenit in 2015 cea mai mare piata pentru automobilele electrice, cu putin peste 247.000 de unitati vandute.

China a stiut sa profite de cererea uriasa de automobile de pe propria piata, obligand constructorii sa se alieze cu producatori locali, in companii mixte, pentru a li se permite sa vanda aici. Asa se explica si cresterea industriei auto din aceasta tara, care intre timp a devenit cel mai mare producator de automobile. Productia din China a depasit in 2015, pentru prima oara, 20 de milioane de unitati – mai exact, 21.079.400.

Cresterea accelerata a parcului auto a dus la o serie de probleme, precum securitatea rutiera precara, infrastructura insuficient dezvoltata, poluarea si blocajele din marile orase. Autoritatile au reactionat la toate acestea prin restrictionarea drastica a inmatricularilor. Asa se face ca in China nu este de ajuns sa ai un automobil, ci trebuie sa fii si castigator la loteria inmatricularilor, pentru a te putea deplasa cu el!

Distribuie acest articol!