Toyota va produce noul sau CUV hibrid in Turcia
16.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

Viitorul CUV (crossover utility vehicle) Toyota, cunoscut sub numele C-HR, va fi produs in Turcia, la Sakarya. In uzina de aici se mai produc modelele Corolla si Verso, iar productia urmeaza sa creasca de la 150.000 la 280.000 de unitati anual.

Toyota a investit 350 milioane de euro pentru adaptarea facilitatilor de productie, iar numarul de salariati va creste de la 3.000 la 4.000 de oameni, in lunile ce vor precede demararea productiei noului crossover, prevazuta pentru finele acestui an.

Nou model Toyota este un crossover compact, ce va fi un concurent redutabil pentru Nissan Juke. Deocamdata nu se stie prea multe despre el, insa versiunea de serie urmeaza sa fie dezvaluita peste putin timp, in cadrul Salonului de la Geneva. Initial prevazut doar pentru piata nord-americana, sub sigla Scion, a fost anticipat de un concept, dezvaluit anul trecut, la Los Angeles Auto Show.

Toyota C-HR va beneficia de noua platforma tehnica TNGA (Toyota New Global Architecture) si de propulsie hibrida. Este vorba de trenul hibrid asamblat la uzina Toyota din Deeside (Tara Galilor), acolo unde se fabrica propulsiile pe benzina si hibride pentru Avensis, Corolla si Verso.

Distribuie acest articol!