Un Ferrari de curse din anii 50, cumparat cu 32 millioane de euro!
10.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

Este al doilea in topul celor mai scumpe automobile din lume si a fost vandut saptamana trecuta, la o licitatie organizata de Artcurial, in cadrul editiei din acest an a celebrului Salon Retromobile de la Paris. Acest Ferrari 335 Sport Scaglietti, estimat de cei de la Artcurial Motorcars intre 28 si 32 milioane de euro, a fost adjudecat pentru suma de 32 milioane de euro (inclusiv taxele).

Asadar, recordul stabilit in august 2014, de un Ferrari 250 GTO Berlinetta din 1962, vandut pentru suma de 38,1 milioane de dolari, nu a fost doborat. Chiar si asa, vanzarea de vinerea trecuta, de la Paris, se constituie intr-un reper extrem de important in istoria licitatiilor auto exclusiviste.

Produs in 1957, acest Ferrari 335 Sport Scaglietti este dotat cu un motor V12 de 4,1 litri, dispune de aproape 400 CP si atinge viteza de top de aproape 300 km/ora, o performanta remarcabila pentru  vremea sa. A concurat avandu-i la volan pe  Mike Hawthorn, Peter Collins si Maurice Trintignant.

Cumparatorul este de peste ocean si a preferat sa-si pastreze anonimatul. Unele ziare speculeaza cum ca ar putea fi vorba de celebrul fotbalist Lionel Messi si ca la licitatie ar fi participat si marele rival al acestuia, Cristiano Ronaldo.

Cu ocazia acestei licitatii, patru automobile au depasit un milion de euro, printre ele numarandu-se un Ferrari Testarossa Spider Valeo din 1986 care i-a apartinut lui Gianni Agnelli (1,2 milioane de euro) si un Aston Martin DB4 convertible Seria 5 din 1963 (aproape 1,5 milioane de euro).

Distribuie acest articol!