WRC, Suedia 2016: Ogier s-a impus in cel mai scurt raliu din istoria WRC
15.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cu o serie de patru victorii in singurul raliul de iarna din calendarul FIA World Rally Championship (WRC), cei de la Volkswagen, in frunte cu Sebastien Ogier, au ramas neinvinsi pe gheata si zapada, cu modelul  Polo R WRC.

Pentru francezii Ogier si Ingrassia, victoria de la finele saptamanii trecute, din Raliul Suediei, a fost al treilea succes din ultimii patru ani in acest clasic al raliurilor si a 34-a reusita in total. Pentru Volkswagen, este al 11-lea succes in serie si al 36-lea trimumf din 41 de raliuri la care a luat startul.

Cat despre ceilalti componenti ai echipei campioane mondiale en titre, Andreas Mikkelsen si Anders Jaeger au terminat pe 4, iar Jari-Matti Latvala si Miikka Anttila au fost nevoiti sa abandoneze. In acest context, este remarcabila clasarea lui Hayden Paddon si John Kennard (Hyundai) si Mads Ostberg si Ola Floene (Ford) pe 2, respectiv 3.

Cursa a fost un autentic… rally sprint, organizatorii fiind nevoiti sa anuleze nu mai putin de 9 din totalul de 21 de probe speciale, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Astfel, lungimea totala a probelor speciale a fost redusa la 226,48 km, aceasta editie a Raliului Suediei fiind, practic, cel mai scurt raliu din istoria WRC.

In urma succesului din Suedia, Ogier si Volkswagen Motorsport si-au consolidat pozitiile de lideri in cele doua clasamente provizorii – piloti, respectiv constructori. Urmatoarea etapa din WRC este programata in Mexic, in perioada 3-6 martie.

Foto: Volkswagen Motorsport

Distribuie acest articol!