F1, Australia 2016: Start in noul sezon
20.03.2016
        
Distribuie acest articol!   

O noua era a calificarilor a inceput la Melbourne, pilotii fiind eliminati unul cate unul. Noul format a dat tuturor suficiente posibilitati de a se obisnui, pilotii si echipele incercand sa obtina cel mai bun compromis intre stabilirea celor mai buni timpi si gestinoarea pneurilor alocate, cu scopul de a maximiza oportunitatile pentru cursa.

Timpul de pole position obtinut de Lewis Hamilton pentru Mercedes (al 50-lea din cariera sa) a fost cu aproape 2,5 secunde mai bun decat timpul sau de pole obtinut anul trecut si cu trei zecimi diferenta fata de timpul record de pole – o indicatie clara a performantelor imbunatatite a noii generatii de masini.

Cel care s-a impus in cursa a fost, insa, celalalt pilot Mercedes, Nico Rosberg. Germanul a castigat prima cursa dupa introducerea noilor regulamente pentru pneuri in 2016, cu trei compozitii disponibile pentru cursa, echipele au avut mai multe posibilitati de a alege dintre alocarile propuse.

Opt piloti au utilizat toate cele trei compozitiile disponibile, intr-o cursa care a fost caracterizata de aparitia steagului rosu dupa 18 tururi. O mai mare varietate a strategiilor – ceea ce s-a si urmarit prin noile regulamente – a fost posibila la reluarea cursei, cu Mercedes si Ferrari optand pentru tactici opuse. Primii trei au fost despartiti de mai putin de 10 secunde la final, ceea ce a subliniat o competitie mai stransa dupa adoptarea noilor reguli pentru pneuri. Lewsi Hamilton s-a impus la in duelul cu Sebastian Vettel (Ferrari) pentru a doua treapta a podiumului.

Cursa a fost marcata de un incident grav, petrecut in turul 18, cand Fernando Alonso a incercat sa il depaseasca pe Esteban Gutierrez, insa monoposturile celor doi s-au acrosat. Totul s-a incheiat cu o violenta iesire in decor a lui Alonso si cu distrugerea monopostului acestuia. Din fericire, pilotul de la McLaren a scapat nevatamat din acest accident.

Foto: Pirelli

 

Distribuie acest articol!