Ford EcoSport se va produce si in Romania
23.03.2016
        
Distribuie acest articol!   

Ford va investi circa 200 milioane de euro pentru a demara productia versiunii europene a crossoverului EcoSport la Craiova. Exemplarele EcoSport pentru Europa (mai putin Rusia) sunt asamblate in prezent la uzina de la Chennai, India, insa productia urmeaza sa fie mutata in Romania pana in toamna anului 2017. Din acel moment, la Chennai se vor produce doar versiunile pentru India si alte cateva piete internationale.

"Vanzarile EcoSport au crescut cu aproape 30% de la inceputul anului, iar perspectivele pentru modelele SUV de mici dimensiuni sunt favorabile pe piata europeana. Este un bun moment pentru noi de a demara productia EcoSport in Europa si de a profita de excelentele facilitati si competente de care dispunem la Craiova", a declarat Jim Farley, presedintele Ford Europe.

In prezent, la Craiova se produce MPV-ul de mici dimensiuni B-Max, precum si motoarele de 1,0 litru EcoBoost, insa fabrica de aici este folosita mult sub capacitatea maxima. Conform unor informatii neoficiale, din 2018 la Craiova ar urma sa fie produsa si viitoarea generatie a supermini-ului Ka, care ar putea fi derivata intr-o versiune crossover.

Pe langa Edge, care isi va face aparitia in al doilea trimestru din 2016, Ford mai are in plan patru noi modele SUV si crossover pentru piata europeana, dintre care trei in viitorul apropiat. Planurile celor de la Ford pentru anul acesta sunt sa vanda pe Batranul Continent peste 200.000 de SUV-uri, cu 30% mai mult decat in 2015.

Distribuie acest articol!