BMW Seria 7, imortalizat intr-o sculptura de portelan
27.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Inspirate de liniile precise, proportiile armonioase si designul puternic controlat al suprafetelor noului Seria 7, echipele de design ale BMW si Konigliche Porzellan-Manufaktur Berlin (Manufactura Regala de Portelan din Berlin / KPM Berlin) au creat o sculptura de portelan care scoate in evidenta designul Seria 7 si ofera o prezentare artistica.

Aceasta sculptura elaborata combina silueta emblematica a automobilului – redusa artistic la elementele esentiale ale designului sau – cu un piedestal monolit de portelan, a carei structura de suprafata aminteste de modelul utilizat in comunicarea pentru BMW Seria 7. In timp ce piedestalul are un luciu subtil, automobilul la scara 1:18 este realizat din portelan alb mat, cu o usoara tenta de maro; reflexia redusa a luminii si absenta luciului ii ofera un aspect ca al marmurei Parian, originara din insula greaca Paros.

"Portelanul este un material fascinant, iar numele KPM Berlin reprezinta un simbol al calitatii superioare si al designului inovator si intruchipeaza pasiunea pentru productie manufacturiera rafinata", a declarat Nader Faghihzadeh, designer de exterior pentru BMW Seria 7. "Sculptura Driving Luxury in Porcelain (Luxul Condusului in Portelan) ofera o fereastra artistica in esenta designului foarte special al automobilului".

Totodata, designerul-sef al Manufacturii Regale de Portelan (Konigliche Porzellan-Manufaktur), Thomas Wenzel, a adaugat: "Crezul nostru la KPM Berlin este made to stay (facut sa ramana). BMW Seria 7 este o alta icoana dintre acelea care nu se demodeaza niciodata pentru ca designul sau este atemporal. Cu aceasta sculptura, am imortalizat dinamica eleganta si estetica luxoasa a noului BMW Seria 7 intr-o opera de arta".

500 de exemplare ale sculpturii cu lungimea de 30 cmsi latimea de 17 cm vor fi realizate manual in totalitate la Konigliche Porzellan-Manufaktur din Berlin. Inscriptia caligrafica BMW 7 Series impodobeste baza piedestalului, care poate fi personalizat in functie de preferinte.

Dupa premiera mondiala de la Salonul Auto de la Beijing, incepand din 25 aprilie, sculptura Driving Luxury in Porcelain va fi disponibila la anumiti dealeri BMW, cu incepere din luna iulie 2016, ca parte a colectiei BMW Iconic.

Distribuie acest articol!