CNR, Raliul Sibiului 2016: Doua premiere pentru Dan Girtofan
18.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Impunandu-se in Raliul Sibiului, cea de-a doua etapa a campionatului intern de profil, dublul campion national Dan Girtofan si-a adjudecat primul succes al carierei la Sibiu si, totodata, a reusit primul succes pentru Skoda in intrecerea interna si cel dintai al marcii din Cehia, la Sibiu, dupa cel obtinut de Jan Kopecky, in 2013.

”Sunt extrem de emotionat pentru ca acesta este primul succes pentru Skoda in campionatul nostru. In plus, evident, in plan personal, pentru ca nu reusisem niciodata in cariera sa ma impun aici, la Sibiu, cea mai buna performanta a mea fiind locul secund, si pentru ca a trecut vreme buna de la ultima mea prezenta pe cea mai inalta treapta a podiumului. Sunt, totodata, foarte fericit si pentru ca i-am oferit lui Tudor Marza primul succes al carierei”, a declarat Dan Girtofan.

La capatul unei curse pe care a dominat-o de la un capat la altul, Giri a fost urmat pe podium de Edwin Keleti (Mitsubishi Lancer Evo X) si Florin Tincescu (Subaru Impreza). Revenit in competitie pe baza regulii super-rally, dupa ce abandonase in prima zi dupa doar 2,2 km ai probei inaugurale, Simone Tempestini a facut o incredibila cursa de revenire. A bifat in a doua zi nu mai putin de 8 victorii de proba speciala si a terminat intrecerea pe locul 7 la general si pozitia a cincea in CNRD. Intre ”scratch”-uri s-a numarat si cel din Power Stage, in care i-a devansat pe Girtofan si Keleti, astfel ca a obtinut si cele 3 puncte suplimentare oferite castigatorului conform regulamentului.

La doua roti motrice s-a impus bulgarul Isaev, care a profitat de faptul ca prestatia lui Adrian Raspopa a fost afectata de o problema tehnica. Ajuns la aproape jumatate de minut de rivalul sau, Raspopa a preferat sa isi securizeze victoria in CNRD, pe care a si obtinut-o in fata lui Florin Crisan si Adrian Teslovan. Mihai Maniole a castigat la Clasa 7, Norbert Maior s-a impus la Clasa 9 si in Cupa Dacia, in timp ce Csongor Szabo a fost cel mai rapid in Cupa Suzuki.

Distribuie acest articol!