Daimler produce cutia de viteze automata 9G-Tronic in Romania
06.04.2016
           
Distribuie acest articol!   

Daimler a lansat la Sebes productia cutiei de viteze automate cu noua trepte 9G-Tronic si isi extinde astfel capacitatile in activitatile de productie a cutiilor de viteze. Pentru extinderea capacitatii, Daimler investeste, in total, peste 300 de milioane de euro si creeaza peste 500 de noi locuri de munca in cadrul filialei Daimler din Romania, Star Assembly. Noua incinta de productie realizata corespunde, din punct de vedere al suprafetei, unui numar de aproximativ zece terenuri de fotbal. La efectuarea lucrarilor de constructii s-au utilizat aproximativ 500 de kilometri de cabluri si 5.000 de tone de metal.

In prezent, Daimler are, in cadrul filialelor din Romania, Star Transmission si Star Assembly, in cele doua puncte de lucru disponibile, peste 1.800 de angajati. Societatea Star Transmission, infiintata in anul 2001, produce la sediul din Cugir roti dintate, arbori, precum si componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii si sisteme de directie. In plus, in cadrul acestei locatii se afla centrul de tehnologie, precum si un spatiu de instruire. Filiala Star Assembly a fost infiintata in anul 2013 la locatia din Sebes, iar lansarea productiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat in acelasi an. In anul 2014, pe poarta fabricii a iesit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu sapte trepte.

„Cele doua filiale detinute de noi in Romania constituie un pilon important in cadrul structurii noastre globale asociate de productie a sistemelor de propulsie. Acestea asigura o productie in conditii de fiabilitate, flexibilitate si la un nivel calitativ de top. Lansarea procesului de fabricare a cutiei de viteze 9G-Tronic, care beneficiaza de o cerere ridicata, de catre colegii din Romania, imbunatateste in mod durabil competitivitatea in cadrul retelei noastre internationale de productie“, afirma Frank Deis, director pentru productia de sisteme de antrenare din cadrul Mercedes-Benz Cars si responsabil de locatie in cadrul fabricii Mercedes-Benz din Unterturkheim.

Mercedes-Benz asigura fabricarea cutiilor automate de viteze in cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanta din Unterturkheim ca fabrica principala, iar lucrarile de montaj pentru cutiile de viteze sunt efectuate in Romania. Personalul din cadrul filialei din Romania a beneficiat de instruire intensa in cadrul unui program de calificare care a durat mai multe luni si a fost organizat in cadrul productiei de cutii de viteze de la Unterturkheim pentru a se familiariza cu toate procesele de montaj.

„Investitia si continuarea procesului de extindere in Romania demonstreaza aprecierea fata de angajamentul si know-how-ul detinut de catre personalul nostru. Imi face o deosebita placere sa fac parte, ca nou membru, din echipa de la Star Transmission si de la Star Assembly“, a afirmat Falk Pruscha, care detine, incepand cu luna decembrie 2015, functia de administrator in cadrul Star Transmission si al Star Assembly.

Mercedes-Benz proiecteaza si produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioara, care asigura un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficienta energetica optima si durabilitate fiabila. Prima cutie automata de viteze cu noua trepte disponibila la nivel mondial pentru modelele premium cu tractiune spate, integrala, hibrid sau hibrid Plug-In se impune prin confortul remarcabil de antrenare si procesele de cuplare aproape imperceptibila a treptelor de viteza. Aceste performante produc efecte pozitive in special cu privire la eficienta, precum si la confortul sonor. La lansarea pe piata, 9G-Tronic a fost disponibila pentru inceput la modelul E 350 BlueTEC. GLE Coupe (C 292) a fost prima serie echipata inca de la lansare cu aceasta cutie automata inovatoare. In prezent, toate modelele disponibile pentru lansarea pe piata din cadrul noii clase E sunt echipate in versiunea de serie cu noua cutie automata cu noua trepte 9G-Tronic. In anii urmatori, 9G-Tronic va fi utilizata pentru aproape toate seriile cu motorul montat longitudinal.

Distribuie acest articol!