F1, China 2016: Rosberg - trei victorii in trei curse!
17.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg (Mercedes) s-a impus in China, reusind a treia victorie din tot atatea curse disputate pana acum, in sezonul 2016. Germanul a fost urmat pe podium de conationalul sau Sebastian Vettel si de rusul Daniil Kvyat.

Pentru celalalt pilot de la Mercedes,  Lewis Hamilton, cursa a fost cu ghinion. Daca Rosberg a plecat din pole, britanicul a luat startul din spatele plutonului, a avut de suferit din cauza incidentelor din fata sa si a avut o strategie neispirata, terminand abia pe pozitia a saptea.

Cursa a avut o serie de incidente, cel mai important fiind consemnat chiar la start. A fost un atac riscant al lui Kvyat, care a provocat un acrosaj intre cele doua monoposturi Ferrari, pilotate de Sebastian Vettel si Kimi Raikkonen. Din acest incident, cel mai afectat a iesit Raikkonen, insa oficialii cursei nu l-au gasit vinovat pe pilotul Red Bull, care in final avea sa termine al treilea, chiar in spatele lui Vettel.

Daca pentru rusul de la Red Bull acesta a fost al doilea podium din cariera, pentru Rosberg victoria din China a fost a treia din tot atatea curse disputate anul acesta. Germanul isi consolideaza astfel pozitia de lider in clasamentul provizoriu al pilotilor, unde a acumulat 75 de puncte, urmatorul clasat fiind coechipierul sau, Lewis Hamilton, cu 39 de puncte.

Foto: Pirelli

 

 

 

 

Distribuie acest articol!