Terry Grant vine la SAB Spring Edition, la Romexpo
13.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Orice fan al sporturilor cu motor a auzit de Terry Grant, dar mai ales de prestatiile sale celebre. Cel mai mare stunter din Europa si detinatorul a 23 de recorduri mondiale, Terry Grant vine in Bucuresti pentru a oferi publicului un show spectaculos efectuat in premiera in Romania in cadrul Salonului Auto Bucuresti – Spring Edition.

De-a lungul anilor, Terry Grant a participat la unele din cele mai cunoscute evenimente mondiale din domeniul motor sportului precum: Race Of Champions – Paris, FIA World Rallycross – Argentina, London Motorshow etc.

In luna iunie 2015, in cadrul Goodwood Festival of Speed, Terry Grant a condus un Nissan Juke Nismo RS pe doua roti pe o distanta de 1,6 km (o mila) in 2 minute si 10 secunde. Fata de recordul stabilit tot de el in 2011, timpul din 2015 a fost cu 45 de secunde mai bun, ceea ce a dus la doborarea vechiului record.

In septembrie 2015, Terry Grant a batut un nou record mondial efectuand cel mai spectaculos luping cu Noul Jaguar F-Pace, reusind sa conduca SUV-ul intr-o bucla de 360 de grade, cu inaltimea de 19.08 metri. In doar trei secunde Terry Grant a reusit sa treaca cu SUV-ul prin bucla, cu o viteza estimativa de 85 km/h la urcare, scazand apoi la 24 km/h in momentul de maxima altitudine.

Terry Grant a sfidat gravitatia suportand o acceleratie gravitationala de 6,5 G, mai mare decat cea pe care o intalnesc astronautii si astfel a intrat in Cartea Recordurilor. Pentru aceasta demonstratie, pilotul britanic a avut nevoie de doua luni de pregatire, in care s-a asigurat ca ii va rezista corpul, supus unei asemenea forte.

De asemenea, Terry Grant a aparut alaturi de Ken Block in cel mai recent film al seriei Gymkhana, GYMKHANA 8: ULTIMATE EXOTIC PLAYGROUND, DUBAI, evoluand intr-o camioneta Ford pe doua roti.

In deschiderea show-urilor lui Terry Grant vor evolua cei mai renumiti piloti ai Drift Club Bulgaria alaturi de piloti de drift din Romania. Pe parcursul a 7 ani, Drift Club Bulgaria a organizat peste 90 de evenimente in 3 tari si au inregistrat peste 650 de piloti participanti in cadrul unor evenimente renumite precum: Time Attack Bulgaria, DCB ‎Drift ‎Series, ‎Endurance ‎Trophy, The Battle – ‎Germany vs ‎Japan, ‎Karting ‎Championship  etc. Aleksandar Yazov – Campion 2013 & 2014 King of Europe va evolua cu un BMW E30 V8 cu un compresor 500 CP. Stefan Tsankov – locul al II-lea Bulgarian Championship 2014 va evolua cu un BMW E36 2.8 Turbo 400 CP.  Hristiyan Angelov – locul al II-lea Bulgarian Championship 2009, locul al II-lea la KING OF EUROPE  2013 va evolua cu BMW E30 M5, 315 CP. Ivaylo Aleksov – participant la toate show-urile de drift din Bulgaria in ultimii 5 ani va evolua cu BMW E36 M3 320 CP.

SAB – Spring Edition va aduce si demonstratii off road, atat in sesiuni de test drive cu masini 4×4 ale importatorilor auto cat si prin show-ul off road organizat de catre GTC 4×4. Veti vedea la lucru masini participante in Campionatul National de Off Road si veti putea cunoaste sportivii clubului GTC Motorsport cat si invitatii acestora de la alte cluburi de off road din tara. Cei mai curajosi se pot inscrie sa participe in calitate de copiloti la demonstratiile celor de la GTC 4×4, care se vor desfasura pe circuitul off road amenajat chiar in incinta Romexpo.

SAB Spring Edition 2016, alaturi de SMAEB si EXPOBIKE, se constituie in cel mai mare eveniment auto-moto-bike & sport al sezonului de primavara-vara, fiind programat pe 22-24 aprilie, la Romexpo. Pret bilet: 20 lei (Permite accesul la SAB Spring Edition, SMAEB si EXPOBIKE).

Distribuie acest articol!