Unicat: Audi A8 L extended
12.04.2016
        
Distribuie acest articol!   

Acest A8 realizat intr-un singur exemplar a fost realizat de Audi la cererea speciala a unui client din Europa. Este o versiune extinsa a limuzinei varf de gama A8, in varianta cu ampatament marit, L. Desi este unicat, Audi A8 L extended indeplineste toate standardele specifice unui model de serie si deschide calea pentru productia de automobile speciale, exclusiviste.

Caroseria masoara 6,36 m lungime, cu ampatament de 4,22 m, conditii in care rigidizarea a fost o adevarata provocare. La bord pot lua loc sase persoane, in conditii de confort la cel mai inalt nivel.

Dezvoltarea si construirea acestui sedan de lux a durat un an. Pentru a-i conferi un profil armonios, intreaga caroserie, de la stalpul A si pana in spate, a fost revizuita. Caroseria este vopsita in albastru inchis, iar pavilionul a primit o trapa panoramica de 2,4 m lungime. Rotile sunt pe 19 inch, iar greutatea totala este de 2.418 kg.

Toti pasagerii sunt asezat cu fata in directia de mers, iar scaunele sunt imbracate in piele Valcona bej. Toate scaunele sunt individuale, ajustabile electric. Al treilea rand de scaune este separat de consola centrala si ofera ocupantilor un sistem de entertainment, precum si un mic frigider.

Acest superluxos A8 este animat de un motor de 3,0 litri TFSI de 310 CP si 440 Nm, care asigura acceleratia 0-100 km/ora in 7,1 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/ora. Motorul este cuplat la o cutie tiptronic in opt trepte, cu transmisie integrala permanenta quattro.

 

Distribuie acest articol!