Automobile populare, fara nicio stea la testele Global NCAP!
18.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

Spre deosebire de pietele cu traditie, precum cele din Europa si SUA, in India problema securitatii oferite de automobile este tratata cu indiferenta. Asa se face ca cele mai populare modele de pe piata indiana au avut rezultate dezastruoase la ultimele sesiuni de crash-teste.

Rezultatele publicate de Global New Car Assessment Program (Global NCAP) dezvaluie ca cele mai vandute automobile in India nu sunt capabile sa obtina nici macar punctajul minim, de o stea, pentru protectia pasagerilor in caz de impact frontal. Principalul neajuns care a dus la aceste rezultate provine de la lipsa airbag-urilor frontale. De altfel, dupa cum se poate vedea in tabelul alaturat, un singur model este disponibil cu un singur airbag frontal.

Nici in ceea ce priveste protectia copiilor situatia nu este mult mai buna, doar doua modele reusind sa obtina doua stele, iar un al treilea, o singura stea. Modelele testate sunt Hyundai Eon, Mahindra Scorpio, Suzuki Maruti Celerio, Suzuki Maruti Eeco, si trei variante de Renault Kwid.

Pentru a va forma o idee asupra comportamentului acestor automobile la teste, iata mai jos un film dat publicitatii de Global NCAP, cu Renault Kwid. Conform normelor, impactul frontal se realizeaza la viteza de 64 km/ora.

Presa din India remarca faptul ca, in ultimii trei ani, doar doua modele din 16 testate au primit 4 stele NCAP – unul de la Toyota, iar celalalt de la Volkswagen.

 

 

Save

Save

Distribuie acest articol!