Concorso dEleganza Villa dEste 2016
19.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW Group Classic si Grand Hotel Villa d’Este prezinta o calatorie in timp pe malurile Lacului Como, intre 20 si 22 mai 2016, acoperind diferite ere ale mobilitatii. Concorso d’Eleganza Villa d’Este este cel mai exclusivist eveniment din lume pentru automobile si motociclete de epoca. Evenimentul are o lunga traditie, inceputa tocmai in 1929, cand a avut loc prima expozitie, intitulata Coppa d’Oro Villa d’Este, la Cernobbio (nordul Italiei), ca modalitate de prezentare a noilor lansari din industria auto. Au urmat decenii in care soarta evenimentului s-a transformat. in 1999, BMW Group a devenit patronul evenimentului si, cu incepere din 2005, BMW Group Classic s-a alaturat Grand Hotel Villa d’Este ca organizator al concursului frumusetilor rare, pe care mii de pasionati si participanti vin anual din lumea intreaga ca sa-l vada.

Moto-ul editiei din acest an a weekendului clasic este Back to the Future – the Journey continues (inapoi in viitor – Calatoria continua) si reflecta moto-ul centenarului BMW, The Next 100 Years. Cel mai de succes constructor auto premium din lume utilizeaza acest slogan pentru activitatile sale din acest an aniversar. Conceptul evenimentului si modelele expuse cuprind o combinatie de traditie si viziune. Aceasta aura este amplificata de premiul ce se acorda la categoria Concept Cars & Prototypes. Este o distinctie unica, care nu se regaseste la niciun alt eveniment de automobile de epoca din lume. Automobilele prezentate exprima pasiunea creatoare a celor mai importanti designeri ai momentului, alaturi de perspectiva lor asupra viitorului. Accentul este pus pe viziunile actuale pentru designul auto in lumea de maine, ca un contrapunct pentru expozitia retrospectiva a automobilelor istorice importante. Decizia in ceea ce priveste castigatorul Concorso d’Eleganza Design Awards apartine publicului.

BMW Group Classic prezinta o expozitie speciala Hommage and Concept Vehicles in Pavilionul Central de la Villa Erba. Expozitia demonstreaza ce relatie stransa exista intre trecut si prezent. Modelele concept si hommage ale marcilor BMW, MINI si BMW Motorrad sunt prezentate alaturi de replicile lor istorice, o juxtapunere care evidentiaza importanta valorilor traditionale pentru dezvoltarea designului de pionierat. Centrul atentiei va reflecta continuu istoria de 100 de ani a companiei si se afla pe modelele care au avut un impact semnificativ asupra mobilitatii individuale a acelor vremuri. intr-o maniera foarte speciala, modelele BMW Hommage intruchipeaza moto-ul editiei din acest an a Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Atractia speciala a Concorso d’Eleganza Villa d’Este este oferita de combinatia neobisnuita intre modelele istorice selectate, pe doua si pe patru roti, si prezentarea celor mai noi concepte si prototipuri. Concursurile de frumusete sunt in centrul atentiei in mediul elegant al Villa d’Este si Villa Erba. Aceste evenimente reprezinta scena pentru prezentarea unor modele rare si neobisnuite din ere diferite. In cele noua categorii care vor fi analizate de juriu si de public, concursul auto aduce la start 52 de modele de o eleganta remarcabila si cu istorii fascinante. 30 motociclete, impartite in cinci categorii, reprezinta un platou de concurs de elita.

Cele mai importante evenimente din programul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 sunt concentrate pe doua zile de week-end. Diferitele expozitii speciale precum Hommage and Concept Cars si 80 Years ago – BMW R 5 – the new Sporting Image sunt deschise continuu publicului. Vizitatorii din zilele publice pot urmari startul Paradei Moto care va fi sambata, la ora locala 14,00 si pot vedea cele 30 de motociclete care concureaza in cinci categorii. Dupa-amiaza, premiul publicului, Coppa d’Oro Villa d’Este, va fi prima distinctie importanta ce va fi decernata. Duminica vor fi prezentate cele 52 de automobile participante, iar anuntarea castigatorilor la fiecare categorie va avea loc dupa-amiaza. Printre distinctii se numara premiile decise de public, Concorso d’Eleganza Design Award si BMW Young People’s Award. Duminica seara, juriul international de specialitate va acorda titlul Best of Show, cea mai inalta distinctie pentru automobile.

Distribuie acest articol!