Noul BMW M4 GTS - Safety Car in DTM, sezonul 2016
04.05.2016
        
Distribuie acest articol!   

De mai multe decenii, modelele speciale BMW M de clasa medie, cu performante si dinamica imbunatatite, au ocupat un loc special in istoria bogata a marcii. Ultimul exemplu este BMW M4 GTS, model special limitat la 700 de unitati. Din dorinta de a oferi dovada suprema a calitatilor remarcabile de performanta ale acestui automobil sport de elita, BMW M a optat pentru o modalitate spectaculoasa de a iesi in evidenta: BMW M4 GTS va devenit Safety Car oficial pentru sezonul 2016 al DTM.

In cel mai popular campionat international de turisme, cererea pentru o masina de deschidere de acest gen este mare. In conformitate cu regulamentul DTM, "Safety Car-ul DTM este conceput si adaptat pentru condus de inalta performanta pe circuite si este suficient de puternic pentru a mentine viteza la care celelalte masini participante la eveniment pot fi pilotate fara nici un efect advers asupra calitatilor lor competitionale". Cu alte cuvinte: un Safety Car DTM trebuie sa fie capabil sa stabileasca o viteza pe care pilotii DTM sa poata mentine, printre altele, pneurile si sistemul de franare al masinilor de curse intr-un interval ideal al temperaturii.

BMW M4 GTS indeplineste deja aceste cerinte in versiunea de serie. Sub capota se afla multipremiatul motor de 3,0 litri de la BMW M3/M4. Datorita tehnologiei inovatoare de injectie cu apa, a fost posibila cresterea puterii motorului cu 69 CP, la un maxim de 500 CP. Cuplul maxim a fost marit de la 550 Nm la 600 Nm. Astfel, BMW M4 GTS (masa proprie ECE: 1.585 kg, raport masa-putere: 3,0 kg/CP), care a fost dezvoltat constant conform principiului constructiei ultrausoare, este modelul cel mai agil, cu cea mai buna manevrabilitate din gama. Sprintul de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 3,8 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 305 km/h (limitata).

Pentru a face masina potrivita pentru circuitele DTM, a fost necesara montarea sistemului de lumini specific unui Safety Car, cu bara de lumini LED pe acoperis, semnalizatoare LED in sortul fata cu design distinctiv, precum si functia de lumina intermitenta pentru farurile LED. Alte modificari au fost autocolantele DTM Safety Car si instalatia radio pentru comunicare intre echipajul Safety Car si conducerea cursei au fost si ele adaugate.

Campionatul German de Turisme, DTM, are programat in acest sezon 9 etape cu cate doua curse. Campionatul reuneste 24 de piloti reprezentand marcile BMW, Audi si Mercedes.

Distribuie acest articol!